Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Reha Yurdakul Salonu'nda yapılan İşçi Partisi (İP) İlçe Örgütü'nün 9. Kurultayı'nda İlçe Başkanı Celal Yılmaz, görevi yeni seçilen Turan Küçükkaya'ya devretti.
Kurultayda ilk kürsüye gelen Celal Yılmaz 43 delegeli genel kurulun toplantı yeter sayısının salonda olduğunu belirterek açılışı yaparken divanın oluşturulmasından sonra seçimlere geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan açık oylama sonucu divan kuruluna, Balıkesir İl Başkanı Kartal Demir, İlkay Erpula ve Sabahattin Uysal seçildiler. Kurultay gündemine göre önceki İlçe Başkanı Celal Yılmaz tekrar kürsüye gelerek barkovizyon eşliğinde İlçe Yönetim Kurulunun 02. Şubat.2010 ile 03. Şubat. 2013 dönemi Faaliyet Raporunu sundu. Faaliyet Raporunun ardından konuklar ve delegelerin konuşmalarına geçildi. Bu bölümde özellikle Edremit Çamcı Köyü Muhtarı İsmail Öztürmen'in ateşli konuşması kurultayda büyük bir coşku ile izlendi.
Konuşmaların ardından yapılan açık oylamada faaliyet raporu oybirliği ile aklandı. Daha sonra yine Celal Yılmaz tarafından okunan Mali Rapor da yine oybirliği ile kabul gördü. İşçi Partisi Burhaniye İlçe Örgütünün 9. Kurultayında gündemin kapanıştan önceki son maddesi olan seçimler bölümünde İşçi Partisi İlçe Yönetim Kurulunun seçimi yapıldı. İlçe Seçim Kurulu görevlilerinin denetiminde, gizli oy açık tasnif yöntemi ile yapılan ve tek liste halinde gerçekleşen seçimde yeni ilçe yönetim kurulu şu isimlerden oluştu. Yeni yönetimde, İlçe Başkanı Turan Küçükkaya olurken yönetim kurulu üyeleri de Erkan Mutlu, Ekrem Elaydın, Hasan Ozan Taştan, Recep Yılmaz, Suat Talay, Sadık Deniz ve Celal Yılmaz'dan oluştu.
(FT-SŞ)

03.02.2013 19:18:17 TSI

Editör: Wan Haber