Milletvekili Burhan Kayatürk her fırsatta Van’ın ekonomisini ayakta tutan esnafları ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinlerken, bu hafta içerisinde de İl Başkanı Abdullah Aras ve Başkan Yardımcısı Ümit Esengül ile birlikte yeni bir esnaf ziyareti daha gerçekleştirdi. Esnafla bir araya gelmenin ve karşılıklı görüş alışverişi içinde sohbet ederek sorunlarına ortak olmanın şahsının, diğer milletvekili arkadaşlarının ve teşkilatın her daim önemsediği bir konu olduğunu belirten Kayatürk, esnafla aralarındaki diyalog bağının daha güçlenmesi için her fırsatta ziyaret ettiklerini dile getirerek, esnafların sorun ve taleplerini dinledi.
 

Bazı esnaflar bu aralar işlerinin durgun olduğunu, bazıları iyi olduğunu, bazıları da AK Partinin büyükşehir fırsatını çok iyi değerlendirmesini beklediklerini söyleyerek, kişisel taleplerini de milletvekiline ilettiler.
 

Özellikle inşaat sektörünün imar planından dolayı sıkıntı yaşadığını ancak plana itiraz sürecinin de yakında bitmesiyle birlikte inşaat sektöründe ciddi bir canlanmanın olacağına ve esnafın bu yönde sıkıntılarını gidereceğini söyleyen Kayatürk, “Özellikle 2014 yılının Van için yeni bir çağın başlangıcı sayılacak derecede çok önemli kazanımlarının olacağı bir dönüşüm yılı olacak. 2014’te Büyükşehirin hayata geçtiği, tekstil kentin, fuar alanının, birçok yeni kamusal yatırımların ve yeni projelerin hayata geçtiği, yatırım için sırada bekleyen girişimcilerin yatırımlarının açılışlarının gerçekleştireceği bir yıl olacağını ve tüm bu gelişmelerin Van’a ve Van esnafına önemli katkı sunacaktır.” dedi.

Editör: Wan Haber