Van'da özellikle sosyal medya aracılığıyla büyükşehir belediye başkan adayı olacağı iddia edilen Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, aday olmayacağını söyledi . 

Ak Parti Genel Merkezi'nin kendisiyle bu yönde görüşmeler yaptığını doğrulayan Kayatürk, "Ben kendimin doğru aday olmayacağını söyledim. Onlar da sıcak baktı. Şimdi Van'da temayül yoklamalarında adı öne çıkan Osman Gülaçar üzerinde bir çalışma var. Büyük ihtimalle Osman Gülaçar aday olabilir" diye konuştu.

"ÇELİK ADAY OLMAYACAĞINI SÖYLEDİ"
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in aday olup olmayacağı yönündeki soruları yanıtlayan Milletvekili Kayatürk, "Bizler Van milletvekilleri olarak sokağın nabzını dinleyip Sayın Çelik'i ziyaret ettik. Kendisine halkın onu başkan adayı olarak görmek istediğini söyledik. Ancak Sayın Çelik kesinlikle aday olmayacağını ifade etti. Şimdi partimiz Van için kimin aday olacağı yönünde son çalışmalarını yapıyor. Bizim de görüşlerimizi henüz almış değiller. Büyük ihtimalle bizlerle de görüşecekler. Osman Gülaçar üzerinde bir düşünce söz konusu. Osman Bey, hem dini itikat yönünden çok başarılı biri, hem de kendini birçok alanda yetiştirmiş bir şahsiyet. Bizim partimizin başkan adayı belli olduktan sonra, onu çok iyi pazarlamamız gerekiyor. Ak Parti, son anketlerde ülke genelinde yüzde elliyi aşabilecek bir oy potansiyeline sahip. Van için de BDP ile birlikte bu yarışa gireceğiz. İki partinin Van'daki son anketlerdeki oyları birbirine çok yakın. Ancak kararsız bir kesim var. Bu kararsızları ikna edecek parti, seçimi de kazanmış olur. Bizim adayımız belli olduktan sonra onu çok iyi tanıtmamız ve belediye iktidar partisinde olduğunda avantajların ne olacağı yönünde açıklamalar yapmamız gerekiyor" dedi.

Ak Parti'nin ülke genelinde durumunun oldukça iyi olduğunu belirten Milletvekili Kayatürk, "Son yıllarda gerek yerel seçimler, gerek genel seçimlerde en fazla oyu alan Ak Parti, her seçimde oylarını artırıyor. İnşallah bu seçimlerde de en iyi oyu alacaktır. İnsanların bizim partimizi tercih etmesinin birçok sebebi vardır. Gerek insan hakları konusunda, gerekse hizmet konusunda büyük işler yapan iktidar partimiz, yerel seçimlerde de çok iyi bir başarı sağlayacaktır. Ülkenin doğusunda, batısında, güneyinde, kuzeyinde büyükşehirden köyüne kadar herkesin beğenisini kazanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partimiz Allah'ın izniyle Van'ı kazandığı takdirde çok iyi bir belediyecilik hizmeti sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Bişar Ulutaş - Bölge G.

Editör: Wan Haber