Burdur İl Emniyet Müdürlüğü, düzenlediği operasyonla sekiz kişilik bir suç örgütünü çökertti.
Burdur Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele(KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Burdur merkez ve ilçelerinin yanı sıra Antalya'da ekonomik çıkar sağlamak amacıyla baskı ve tehdit yolu ile çek senet tahsilatı ve dolandırıcılık faaliyetleri gerçekleştirdiği iddia edilen M.M liderliğinde suç örgütünü takibe aldı. KOM ekipleri, 1 aylık teknik takibin ardından düzenledikleri operasyonla, M.M. liderliğindeki M.K., M.Ç., G.B., M.A., Ç.E., İ.Ç. ve C.E isimli zanlıları gözaltına aldı.
Burdur ve Antalya'da eşzamanlı yapılan operasyonda zanlılardan G.B., M.Ç., İ.Ç., Ç.E. ve M.A.'nın evinde, 1 ruhsatsız tabanca, 4 tabanca fişeği, 1 adet 28 bin TL tutarlı senet, 1 adet 15 bin TL tutarlı senet fotokopisi ve şahısların para akışlarını gösteren havale dekontlar ele geçirildi.
Emniyette ifadeleri alınan zanlılar, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, suç örgütüne üye olmak ve suç örgütü adına faaliyetlerde bulunmak, suç örgütünün faaliyetleri içerisinde; tehdit, çek-senet tahsilatı, nitelikli dolandırıcılık' suçlarından Burdur Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
(İA-SK-HO-Y)

31.12.2012 14:57:02 TSI

Editör: Wan Haber