Burdur İl Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri, öğrenci servis araçlarını denetleyerek servis şoförlerini trafik kurallarına ve mevzuatına uygun davranmaları konusunda uyardı.
Jandarma bölgesindeki taşımalı eğitim yapan okullarda öğrenci servisi amacıyla kullanılan araçlarda yapılan denetimlerde, öncelikle araç sürücülerinin yeterli sürücü belgesi ile mesleki yeterlilik belgesine sahip olup olmadıkları kontrol edildi. Servis araçlarında yapılan denetimlerde ise, trafik ve tescil belgesinin bulunup bulunmadığı ve zorunlu mali sorumluluk sigortasının yaptırılıp yaptırılmadığı kontrol edildi. Mevzuata göre; öğrenci servis araçlarında her koltukta emniyet kemeri bulunması ve muhakkak kullanılması, ayakta öğrenci bulundurulmaması ve öğrenci dışında yolcu alınmaması gerekiyor.
Jandarma Trafik Timi, yaptıkları denetimlerde ayrıca öğrencilerin biniş ve inişleri esnasında 'Dur' yazılı lambaların kullanılıp kullanılmadığını ve servis araçlarının cam ve pencerelerinin sabit olup olmadığını da kontrol ederek, kurallara uygun olmayan öğrenci servis araçları hakkında cezai işlem uyguladı.
(HG-SK-Y)

24.12.2012 12:04:48 TSI

Editör: Wan Haber