Burdur İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) Toplantısı, İl Özel İdaresi Encümen Salonu'nda yapıldı.
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz'ın başkanlığını yaptığı toplantıda Burdur İş-Kur Müdürü İsmail Deveci, işsizlik oranları, İş-Kur Faaliyet Raporu, Nüfus ve Demografi Durumu hakkında bilgiler verdi.İl genelinde kayıtlı toplam 7 bin 193 işsiz olduğunu dile getiren İş-Kur Müdürü İsmail Deveci, "İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu il düzeyinde istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulmasını, istihdam koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif iş gücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları yapmak üzere toplanmaktayız. İş ve İşçi Bulma hizmetlerinde 2012 yılında 3 bin 8 kadın, 4 bin 707 erkek olmak üzere toplam 7 bin 715 kişi iş başvurusunda bulunmuştur. Burdur'da başvuruda bulunan 7 bin 715 işsizden 125 kadın ve 637 erkek kamu kurumlarında, 604 kadın ve bin 1149 erkek özel sektörde olmak üzere toplam 2 bin 515 kişi işe yerleştirilmiştir" dedi.
Burdur'da kayıtsız işsiz oranının 7 bin 193 kişi olduğunu kaydeden Deveci, İş-Kur tarafından yıl içinde kamu ve özel sektör işyerlerinde 3 bin 493 açık iş alındığını, toplam 2 bin 515 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi. İl genelinde toplam kuruma kayıtlı işsiz sayısının 7 bin 193 olduğunu ifade eden İş-Kur Müdürü İsmail Deveci, kurum faaliyetlerinin artarak yoğunlaşması, hizmetlerin tanınırlık seviyelerinin artması, kullanıcıların internet ortamından, anlaşmalı belediyelerdeki hizmet noktalarından işlem yapabilmelerinin, kuruma kayıtlı iş arayan sayısının artışında önemli hale geldiğini de sözlerine ekledi. Deveci, İŞ-Kur tarafından 160 adet kurs ve program gerçekleştirildiğini,kurslardan bin 184 kişinin yararlandığını söyledi.
Burdur İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, İş ve Meslek Danışmanı Çağlar Yurdasiper'in İş Gücü Piyasa Analiz Raporu sunumu ile sona erdi.
(HG-SK-Y)

29.01.2013 14:09:23 TSI

Editör: Wan Haber