Burdur 2. Organize Sanayi Bölgesi, Müteşebbis Heyeti Toplantısı Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.
Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik ve Başkan Yardımcısı, Mermerciler Derneği Başkanı Ali Gür, 64 parsel olarak çizilmiş 2. OSB İmar Planı'nı inceledi.
2. Organize Sanayi Bölgesi'nin İmar Planı çalışmasının tamamlandığını dile getiren Vali Nurettin Yılmaz, "2. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalarda devam ediyor. Şu anda geldiğimiz noktada imar planlamasını tamamlamış bulunuyoruz. Bunun en önemli özelliği, tasdik edildikten sonra firmalar uygun görürse onlarla bağlantıya geçip, tahsislere başlayacağız. Diğer bir özelliği, ortasından geçen bir dere var, bu bölgeyi de DSI ile çalışma yapabilmemiz için imar planının netleşmesi gerekiyordu. O konuda DSI ile görüştük. Özellikle derenin Burdur Gölü'ne ulaşımını sağlayacak bir proje hazırlayacaklar. Dere ıslah edilecek ve arazinin yapısında bir çalışma yapılmış olacak. Daha önceki kullanımlar nedeniyle arazide bazı bozukluklar vardı, onları da dere ıslahı ile toparlamış olacağız. En büyüğü 60 dönüm olmak üzere 10 dönüme kadar olan arsalarımız var. Bunun içinde spor alanları, sosyal alanlar, sağlık tesisi, idari yapılar gibi yerlerimiz var. Hızlı tren projesi de ilimizde geçerken sanayi bölgesinin alt bölümünden geçecek. O nedenle ona da yer ayırmamız gerekti" dedi.
Kamulaştırma tamamlandıktan sonra İller Bankası ile alt yapı için ihale görüşmelerine başlayacaklarını kaydeden Vali Yılmaz, "En önemlisi bu İmar Planı idi. Onu görüşeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Vali Yılmaz, konuşmasından sonra Burdur 2. OSB Müteşebbis Heyeti ile birlikte İmar Planı'nı inceledi.
(HG-SK-Y)

21.01.2013 14:16:11 TSI

Editör: Wan Haber