Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Boğaziçi ve Yaşar Üniversiteleri'nde 17 Kasım'da gerçekleştirilen; 'Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında büyük heyecan yaşandı. ODTÜ Matematik Bölümü Binası'ndaki etkinlikte Özel Burç Okulları öğrencileri de bilgilerini sınadı. Soruların İngilizce olarak hazırlanan sorular, öğrencilerin talepleri doğrultusunda da Türkçe'ye çevrildi.

SORULARI YANITLAYIP MADALYAYI KAPTILAR
Burç Okulları Olimpiyat Takımı'nı oluşturan öğrenciler, kendilerine yöneltilen toplam 25 soruyu, 40 dakikalık bir zaman diliminde yanıtlamaya çalıştı. Sınavda başarı gösteren öğrencilerden Mahmut Ayan altın madalya kazanırken, ikinci olan Esmanur Eraslan gümüş, üçüncülük elde eden Vedat Göçmen de bronz madalya ile ödüllendirildi. Aynı sınavda dereceye giren Ahmet Nahid Ceylan, Nisa Yağbasan, Ahmet Eren Kardaş'a ise 'mansiyon' ödülü verildi.

'AİLE, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ'
Burç Okulları Genel Müdürü Sultan Sözeri, Adana ve Türkiye'yi bilimin ışığında dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında görmek için ekip olarak gerekli özveriyi göstermeye devam edeceklerini ifade ederken "bu başarı aile, öğrenci ve okul işbirliğiyle geldi. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve yönetim kurulumuza teşekkür ederim" dedi.

'BAŞARI İÇİN SİSTEMLİ ÇALIŞMAK GEREK'
Okulun olimpiyat öğretmenleri Emrah Türkmen ve Yakup Bilgiç de, erken yaşlarda çocukların yetenekleri doğrultusunda eğitim yapmaları motivasyonları ve özgüvenlerini pozitif yönde etkileyeceğine dikkat çekerken, "Öğrencilerin başarısının sistemli çalışma, kitap okuma, sosyal aktivitelere zaman ayırmalarına bağlı" diye konuştu.
(AKL-Y)

27.01.2013 10:46:54 TSI

Editör: Wan Haber