Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu üst üste konularak değişik figür verilen hurda otomobiller buzdan sanata dönüştürüldü.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu ve öğrencileri gece eksi 2030 derece soğuk havada çalışıp hurda otomobilleri buzdan sanat eserine dönüştürdü. Geçen yıl "Mevsimler ve Biçimler" adını verdiği çalışmayla suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu buzdan göz kamaştıran eserler ortaya çıkaran Kavukçu, bu sene de şaşırtmaya devam etti.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi yan tarafındaki alanda hurda otomobiller gece su fışkırtılarak dondurularak buzdan sanat eserine dönüştürüldü.
Donmuş otomobilleri gören vatandaşlar, "Çok değişik bir çalışma. Adeta Sibirya görüntüsü olmuş. Çok güzel" dediler.
Öte yandan, Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 25 dereceyle Ağrı'da ölçüldü.
Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava etkili oluyor.
Bölgede gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 25, Ardahan'da 22, Kars'ta 18, Erzurum'da 14, Erzincan'da 7, Iğdır'da ise 4 derece oldu.
Günün en yüksek hava sıcaklıklarının Ardahan'da sıfırın altında 3, Erzurum'da sıfırın altında 2, Kars'ta sıfırın altında 1, Ağrı'da sıfır, Erzincan'da 4, Iğdır'da 5 derece olması tahmin ediliyor.
Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 95, Kars'ta 25 ve Ağrı'da 18 olmak üzere toplam 138 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürütüyor.
Kar kalınlığı ise son ölçümlere göre Palandöken Kayak Merkezi ve Bayraktepe Kayak Merkezi'nde 85, Ağrı'da 58, Ardahan'da 35, Erzurum'da 30, Kars'ta 25, Erzincan'da 1 santimetre.
(AA-AA-Y)

03.02.2013 10:51:50 TSI

Editör: Wan Haber