Türkiye'nin en çok yağış alan ve kışların da sert geçtiği bir il olarak bilinen Rize'de sıcaklığın Şubat ayında 20 dereceyi bulmasını fırsat bilen vatandaşlar soluğu denizde aldı.
Kış ortasında Rize'de hava sıcaklığı gün ortasında 20 dereceye ulaşınca bir grup vatandaş denize girerek sıcak suyun tadını çıkardı. Rize'nin Çayeli ilçesi Limanköy Plajı'nda bir araya gelen vatandaşlar hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle önce voleybol oynadı. Ardından denize girerek deniz suyunun tadını çıkaran Rizeliler, Karadeniz'de su sıcaklığının 10 derece kaydedildiği plajda vyaklaşık yarım saat denizde yüzerek keyif yaptılar. Denizde yüzen ve top oynayan Rizeliler, denizin ardından plajda uzunca bir süre güneşlenmeyi de ihmal etmediler.
Aynı zamanda profesyonel dalgıç olan Zafer Koçal, 7 yıldır turizm sektörünün içinde olduğunu belirterek "Rize'nin sıcaklığının kışın bu kadar yüksek olduğunu hiç görmedim. Adeta yazdan kalma bir hava var. Televizyonlarda hep Akdeniz'de kışın yüzen insanları seyrederdik. Artık kış ortasında, Rize'de 15 gündür yağmur kar bekliyoruz. Şubat ayında bu sıcaklığı biz fırsat bildik ve keyfini çıkarıyoruz" dedi.
Yusuf Kibar ise uzun yıllardır Rize'de yaşadığını, bu sıcaklığı bu zamanda görmediğini belirtirken, ''Genelde kışın bu zamanlarda hep kar olurdu. Kar temizliği yapardık. Bu zamanda bu kadar sıcak bir deniz hava hiç beklemiyordum" diye konuştu.
(SB-ÖS-Y)

08.02.2013 16:42:58 TSI

Editör: Wan Haber