Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut, Engelliler Haftası kapsamında ortopedik engelli Abdulhaluk Özhan'ı evinde ziyaret etti. Bulut, akşam gerçekleştirdiği ziyarette, aileye çeşitli hediyeler verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Müdürü Selahattin Bulut, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) Müdürü Mustafa Sarı ile birlikte merkez Akdeniz ilçesine bağlı Gündoğdu Mahallesi'nde oturan engelli Abdulhaluk Özhan'ın evine akşam ziyareti yaptı. Bulut, aileye çeşitli hediyeler vererek, bir süre sohbet etti.
Ortopedik engelli Abulhaluk Özhan, İl Müdürü Bulut'u görünce çok şaşırdığını ve evlerini ziyaret etmesinden mutluluk duyduğunu belirterek, "Allah devletimizden razı olsun. 2006 yılında çıkan Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti yasasından 2007 yılından bu yana yararlanıyoruz. Eşim bu sayede bakıcı oldu ve hem bana hem de üç çocuğumuza bakarak geçimimizi sağlamaya çalışıyor. Eğer evde bakım parası olmasaydı ben engelli olduğum için çocuklarım aç kalacaktı, belki de ailemi ve çocuklarımı geçindiremeyecektim" dedi.
İl Müdürü Bulut da "Engelli vatandaşımızın evini akşam ziyaret ettik. Amacımız devletimizin daima engelli ya da engelli olmayan tüm vatandaşlarımızın yanında olduğunu göstermektir. Engelli vatandaşlarımızın okula giden çocuklarına da Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz aracılığı ile okul ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olacağız" diye konuştu.
Bu tür ziyaretlere devam edeceklerini kaydeden Bulut, özellikle göçle gelen semtlerdeki ekonomik yoksulluk içinde olan vatandaşları sık sık ziyaret edeceklerini sözlerine ekledi.
(KYM-Y)

08.12.2012 11:18:04 TSI

Editör: Wan Haber