Sarayburnu'nda bulunan cesedin, bir süredir kayıp olan ABD'li kadın turist Sarai Sierra'ya ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili ifade vermek üzere polis merkezine gelen bir kadın, "Salı günü kız kardeşimden dönerken surların dibinde bir arabanın içinden el çıktığını gördüm" dedi.
Alınan bilgiye göre, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Sarayburnu'nda sur dibinde bir kadın cesedi bulunduğu ihbarı üzerine harekete geçti. Olay yerine gelen ekipler, orta yaşlardaki kadının cesedi çevresinden güvenlik önlemi aldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri, cesedin bir süredir aranan ABD'li kadın turist Sarai Sierra'ya ait olduğundan şüphelenince durum Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bildirildi. Sarayburnu'na gelen ekipler, cesedin üzerinde Sierre'ya ait sürücü belgesini buldu. Yapılan fiziki incelemede de cesedin Sarai Sierra olduğu anlaşıldı.

OLAY YERİNDEKİ DELİLLER TEK TEK İNCELENECEK
Uzman ekiplerin denetimde yapılan çalışmada elde edilen bulgular, tek tek delil torbasına konuldu. Ardından çevrede ikamet eden ve durumları şüpheli görülen 11 kişi gözaltına alındı. Başında darp izi bulunan Sierra'nın, başka bir bölgede öldürüldükten sonra sürüklenerek bulunduğu konuma getirildiğinden şüpheleniliyor. ABD'li kadının kesin ölüm nedeni, yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacak.

"GEÇEN SALI SURLARIN DİBİNDE BİR ARABADA EL GÖRDÜM"
Öte yandan, geçen Salı günü bir ceset gördüğünü söyleyen kadın, ifade vermek üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. İsmini açıklamak istemeyen kadın, "Kız kardeşimden dönerken surların dibinde bir arabanın içinden el çıktığını gördüm" dedi.
Gayrettepe'de yaşadığını, salı gecesi kardeşine yemeğe gittiğini ifade eden kadın, dönüş yolunda saat 23.00-23.30 sıralarında, park etmiş bir otomobilde bir erkeği gördüğünü, arka koltukta ise bir el gözüktüğünü söyledi. Kadın, "Kızım, 'Anne yanlış görmüşsündür' dedi. Şahin veya Doğan marka gibi eski bir arabaydı. Orta yaşın üstünde bir erkekti" dedi.
(ME-AS-OK-Y)

02.02.2013 22:04:57 TSI

Editör: Wan Haber