Bulgaristan'da Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) lideri Ahmet Doğan'a silahlı saldırı girişiminde bulunulması, Bulgaristan göçmenlerinin yoğun olarak yaşadığı Bursa'da yankı buldu.
Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Başkanı Turhan Gençoğlu, saldırıyı kınayarak, "Bulgaristan ile olan dostluğumuz özellikle son dönemlerde pekişti. Doğan'ın kimseye karşı bir husumeti söz konusu değil. Aldığımız bilgiler doğrultusunda, Bulgaristan'da başka siyasi parti oluşumları başladı. Saldırıyı yapan şahsın yeni partiyi oluşturan taraftarlardan olduğunu tahmin ediyoruz. Buna benzer bir olay daha önce yaşanmamıştı. İlk defa böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Son derece üzüldük. Bu olay son derece düşündürücü. Türkiye ve Bulgaristan'daki soydaşlarımızın sesi bir. Hepimizin ortak dileği, birlik ve beraberlik içinde hareket ederek kuvvetli olmak. Biz buna bir anlam veremedik. Bütün soydaşlarımıza geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Saldırının Doğan'ın şahsına yapıldığını belirten Gençoğlu, "Bu olayı Balkan Türklerine mal etmek yanlış olur. Avrupa ile entegre olan ve yakın ilişkiler kurduğumuz Bulgaristan'da herhangi birinin bizim kardeşlerimizi hedef alacak bir saldırıda bulunacağına inanmıyorum" diye konuştu.
(ET-MŞ-GS-Y)

19.01.2013 15:30:04 TSI

Editör: Wan Haber