Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, sezon sonuna kadar takımla birlikte ilk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu belirterek, diğer süreçte de takımın kentle kaynaştırılacağını söyledi.
Celal Doğan Tesisleri'nde gazetecilerle bir araya gelen Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, takımla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan teknik adam Uygun, futbolcularla bire bir görüşmeye çalıştığını belirterek, "Geldiğimiz süreç içerisinde bireysel toplantılar yaptık. Bu toplantılarda futbolcuların üzerinde oluşan kötü havayı kaldırmak adına tek tek görüşmeler yapıp bazı gerçekleri izah ettik. Kendi analizlerim ve bireysel antrenörlüğümle birlikte oynadıkları maçları kendilerine güzel taraflarını anlattık. Sonucunda bu sürecin devamıyla birlikte hep beraber takım halinde mücadele ettiğimizde kendi yetenekleriyle birlikte sahaya yansıttıklarında mutlu bir tablonun ortaya çıkacağını söyledik. Buraya onların iyiliğini ve gücünü ortaya çıkarma adına geçtiğimizi özellikle buna inandığımız için geldiğimizi söyledik. Bu şekilde sevgi saygı çerçevesinde hırslı olan futbolcularımız başarıyı yakalayabildiklerini gösterdiler. Bundan sonra yani sezon sonuna kadar futbolcularımız bu şekilde hırslı olacaklarına söz verdiler. Tabi önümüzde çok zorlu maçlar olacak. Yeneceğiz yenileceğiz, şansızlıklara uğrayacağız, hatalar yapabiliriz, ama hiçbir zaman yılmadan sezon sonuna kadar en iyi mücadelemizi verip, sonunda da hep beraber bu takımı bu sezon ligde bırakıp mutluluk yaşayacağız" dedi.
Uygun, başarının insanları birbirlerini kenetlediğini söyleyerek, "Başarımızı ve kendi markamızı çevremize nasıl sevdirebiliriz diye ona bakmamız gerekiyor. Takımın kentle kaynaşmasını sağlayacağız ancak şuanda bu zorlu süreci geçme adına tamamen işimize konsantre olmamız gerekiyor. İnşallah yeni sezonda takımımızı çeşitli sosyal aktivitelerle futbolcuları Gaziantep ile buluştururuz. Bu vesileyle bir sevgi selini ortaya çıkarırız diye düşünüyorum" diye konuştu.
Sahada sistem olarak farklı çalıştığını ifade eden teknik direktör Uygun, "Futbolu yeni yeni çözüyorlar. Futbolcu alıyor topu kendi ceza sahasında çevirip duruyor. Ama diğer türlü rakibi pozisyon icabı eksik yakaladığınız anda birkaç pasla gole ulaşabiliyorsunuz. Yapılan analizlerde daha çok goller birkaç pasla ortaya çıkıyor. Futbolun mantalitesi bu, pozisyonunu alırsın, rakibi döndürmezsin, orta yaptırmazsın, pozisyon vermezsin, topu kaparsın çok çabuk öne doğru oynayıp az adamla yakalayıp bireysel yeteneğinle birlikte gole ulaşırsın" şeklinde konuştu.
(HD-BÇ-S)

13.02.2013 13:18:01 TSI

Editör: Wan Haber