Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Danıştay'ın kararı, Büyükşehir Belediyesi'nin hukuk dışı yöntemlerle Çankaya Belediyesi'ni durduramayacağının kararıdır" dedi.
Büyükşehir Belediyesi'nce Çankaya Belediyesi 2013 yılı bütçesine getirilen "ödenekleri ve yeni yatırımları sınırlama" kararı Danıştay tarafından hukuka aykırı bulunarak iptal edildi. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, düzenlediği basın toplantısında, Danıştay'ın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, Çankaya Belediyesi 2013 yılı bütçesine neşter niteliğinde koyduğu karara "dur" dediğini belirtti. Tanık, "Bu karar, Büyükşehir Belediyesi'nin hukuk dışı yöntemlerle Çankaya Belediyesi'ni durduramayacağının kararıdır. Danıştay, Büyükşehir Belediyesi'nin kanunsuz davrandığını tespit etmiştir" dedi.

"HUKUKSUZLUK ORTAYA KONMUŞTUR"
Kararda, Çankaya Belediyesi Bütçe Kararnamesi'ne eklenen bütçeyi kısıtlama hükmünün diğer belediye bütçelerine konulmadığının da vurgulandığını ve bunun ayrımcılık olduğunu belirten Başkan Tanık, şunları kaydetti:
"Danıştay kararında, Çankaya Belediyesi'nin 2013 Mali Yılı Bütçe Kararnamesi'ne konulan hükmün mevcut mevzuat karşısında gereksiz ve sınırlayıcı nitelikte bir müdahale olduğu ve hukuki bir dayanağının bulunmadığının ortada olduğunu belirterek, bu hüküm Büyükşehir kararının hukuksuzluğunu ve Çankaya Belediyesi için özel olarak düzenlendiğini ortaya koymuştur."

"ÇANKAYA BELEDİYESİ DURDURULAMAZ"
Danıştay'ın 2006, 2007, 2008 ve 2009 bütçelerine ilişkin de benzer kararlar almış olduğunu hatırlatan Tanık, "Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Danıştay'ı ve bizi zan altında bırakmış, 'Siz Danıştay'dan kararlar aldırırsınız. Hadi bakalım Danıştay bu kez de bu kararı da alacak mı?" gibi sözler sarf etmişti. Danıştay, hukuka uygun bir karar almıştır. Çankaya Belediyesi'nin hukuk dışı yöntemlerle durdurulamayacağı kesindir, Çankaya Belediyesi'nin hizmetleri kesintisiz olarak devam edecektir" diye konuştu.
(SU-ÖZ-Y)

04.01.2013 15:59:26 TSI

Editör: Wan Haber