Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleşen bu işgal hareketi, başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sokaklara çıkın’ talimatı ve milletimizin onurlu ve dik duruşu sayesinde başarısız kılındı.

Darbe girişiminin başarısız kılınmasında elbetteki can vererek şehit olanların ve yaralananların büyük payı bulunuyor. Şehit olanlara Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara ise baş sağlığı diliyoruz.

15 Temmuz tarihinin üzerinden geçen 27 gün boyunca ülkemizin tüm meydanlarında vatandaşlar ellerindeki bayraklarla nöbet tuttu.

Van’da da Beşyol Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, 27 gün boyunca demokrasi nöbetini büyük bir coşkuyla sürdürdü. Ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimini protesto eden yüzlerce Vanlı, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "FETÖ'ye idam", "Dik dur eğilme Vanlılar seninle" sloganları atarak ilk günkü coşku ve heyecanla demokrasi nöbetini devam ettirdi.

Van’daki demokrasi nöbetlerine başta iktidar partisi olmak üzere, Van’daki CHP, MHP, Saadet, Hüda-Par gibi siyasi parti temsilcileri sürekli katılarak ve nöbet tutarak destek verdi. Her kesimden vatandaşlar da akşam saatlerinden başlayıp sabah saatlerine kadar o meydanda toplandı.

Ak Parti Milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Gümrük Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, eski milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Kerem Altun, Gülşen Orhan, Mustafa Bilici, İl Başkanı Zahir Soğanda, yönetim, İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, Edremit İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Ak Parti’nin Milletvekili ve Belediye Başkan Adayları Faruk Alpaslan, Osman Nuri Gülaçar, Eski İl Başkanı Abdullah Aras, bir önceki İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Kuşan gibi isimler nöbet tutanlar arasında yer aldı. Bu partiye mensup ismini yazamadığımız çok kişi sürekli Beşyol meydanında bulundu.

CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, MHP İl Başkanı Salih Güngöralp, Hüda-Par İl Başkanı Rasim Saygın nöbet tutmanın yanı sıra, zaman zaman sahnede söz alarak darbeye karşı durdular.

Van’daki birçok kurum temsilcisi de demokrasi nöbeti tutmanın yanı sıra, kurum olarak halka çeşitli ikramlarda bulundu.

Beşyol Meydanına ‘Okçular Tepesi’ ismini ise Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan verdi.

Aslan, Uhud Savaşı’nı da anlatarak, Peygamber Efendimizin okçular tepesindeki okçulara, ‘Ne olursa olsun burayı terk etmeyin’ dediğini, ancak okçuların ‘kazandık’ sevinci ile orayı terk ettiğini, o savaş esnasında henüz Müslüman olmayan Halit Bin Velid’in kendi ordusu ile arkadan saldırarak savaşı kazandığını örneklerle dile getirmişti.

Aslan, Van’daki Okçuların farkını ise ‘Bizim okçular bulundukları tepeyi terk etmiyor’ ifadeleriyle anlatmıştı.

Evet değerli okurlar, Allah’ın izniyle bundan sonra bir darbe girişimi olduğu vakit, ‘Okçular Tepesi’ olarak adlandırılan Beşyol Meydanı’nda toplanacağız.

Kaynak: Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber