Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İmralı süreci ile ilgili bugün gazetelerde yer alan haberlerin hepsinin akıl yürütme olduğunu söyleyerek, "Hükümet olarak bu işin içinde değiliz" dedi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, İmralı sürecine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Arınç, bazı gazetelerde akıl yürütmeleri olduğunu belirterek, "Terörün bitmesi konusunda MİT bir inisiyatif geliştirdi ve BDP'den de iki kişi Öcalan'ı ziyaret ettiler. Bugün yazılanların hepsi akıl yürütmedir. Onlara saygı duymakla birlikte bir hükümet görevlisi olarak 'şu oldu bu olacak' diyemem, dememem gerekir. Barışa veya huzura veya terörden arındırılmış bir Türkiye için gidilen bu yola sadece destek vermek, kolaylaştırmak gibi bir sorumluluk düşüyor" diye konuştu.
"Hükümet olarak bu işin içinde değiliz" diyen Arınç, "Devletin kurumları var. Kurumlar onlarla temas kurabilir. Başbakan defalarca bunu söyledi. Hükümetin toplanarak bir karar alması bugüne kadar söz konusu olmadı, yakın zamanda da olacağını düşünmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.
Atılacak adımları kolaylaştırma noktasında herkese görev düştüğünün altını çizen Arınç, "Süreç ilerlerse hükümet de gerekli açıklamayı yapar" şeklinde konuştu.
(AT-CC-Y)

10.01.2013 15:28:02 TSI

Editör: Wan Haber