Başbakan Yardımcısı, Bursa Milletvekili Bülent Arınç, HASVAK'ın çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Arınçla birlikte açılışa CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan ile bir çok kişi katıldı. Açılışı Arınç yaptı..


Koza sokaktaki Sosyal Yaşam Evi'nin açılışında yapmış olduğu konuşmada, Arınç, HASVAK'ın 40'ıncı yılını kutlayan çok fazla mühim bir vakıf olduğunu, vakfın çalışmalarını en az 10 yıldır takip ettiğini ifade etti . 


Bir sosyal yaşam merkezini yaşama geçirmenin çok fazla mühim olduğunu vurgulayan Arınç, "Burada açtığımız sosyal yaşam merkezi, evlerinde yalnız kalan, çok fazla ağır derecede rahatsızlığı olmayan, gününü sosyalleşmek adına arkadaşlarıyla , dostlarıyla geçirmek isteyen kişiler için bir yaşam merkezidir. Burada sosyal aktiviteler olacak. Sabah gelen bir kıymetli insan, akşam bir daha evine dönene kadar, bazen gezilerle, bazen oyunla, bazen seminerlerle, bazen de kendilerine hizmeti asıl bilen bir anlayışla, arkadaşlarıyla , dostlarıyla güzel bir gün geçirecek" diye belirtti .


Bu merkezin bir dinlence evi veya huzur evi olarak düşünülmemesi gerekmekde olduğunu açıklayan Arınç, şu şekilde devam etti:


" Aslında , HASVAK'ın 2007'de Ümitköy'de açılan bir huzurevi var, başarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Bugün burada gercekleşen hizmetin inşallah bedava olacağını düşünüyoruz. Kalkınma Ajansının da katkılarıyla böyle bir hizmet gerçekleşti. Burada kalacak olan çok fazla kıymetli insanlarımızın, bakıcısı olmayan, evde yalnız kalan, gününü  yanlız başına geçirmek istemeyen kişilerin günlük sosyal ihtiyaçlarını, toplumsal ihtiyaçlarını karşılamak için evlerinden servislerle alınıp götürülebileceği bir yaşam merkezi olarak düşünüldü."


Arınç, daha akabinde , HASVAK Başkanı Engin Öztürk'ün, yaşam evinin üyeliğinin bedava olduğunu ve bir numaralı üye olarak da Başbakan Yardımcısı Arınç'ı belirlediklerini ifade etmesi üzerine, "İnşallah emeklilikten akabinde düşüneyim" olacak şekilde espri yaptı. 


Konuşmaların peşinden Arınç, HASVAK Sosyal Yaşam Evi'nin açılışını yaptı ve istek üzerine açılış kurdelesine imza attı.


Açılışa, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, CHP eski MYK üyesi Savcı Sayan ile davetliler yer aldı . - Başkent Ankara

Editör: Wan Haber