Van'da AK Partililere seslenen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç HDP'yi eleştirerek, "HDP Van'ı kendisine hedef seçmiş Van'da ki insanlarının gönlünü alarak oy istemiyor. Korkutarak oy istemeye çalışıyor. Ne kadar tehdit, ne kadar korku o kadar oy. Millet kime oy vereceğini bilir" dedi.

AK Parti Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, Van'da AK Partli olmak ve siyaset yapmanın o kadar olmadığını belirterek, Yüksek Seçim Kurulunu göreve çağırdı.

İlhan Siyahtaş

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç Van'da AK Partililerle bir araya gelerek seçim çalışmalarında bulundu. Partililere seslenen Arınç Van halkı buraya yapılan yatırımları asla unutmamış ve bu seçimlerde yapılan yanlışlara sandıkta tek tek cevap verecektir, bundan kimsenin endişesi olması şeklinde konuştu.

Van Ferit Melen havalimanında Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, Van milletvekili adayları, kurum amirleri partililer tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Hastane Caddesinde bulunan AK Parti seçim bürosuna geçerek partililere hitap etti. Arınç Hakların Demokratik Partisi'ne (HDP) yapılan saldırıyı kınayarak provokasyon olduğunu söyledi.

'AK Parti'nin oyları yükselmektedir"

AK Parti seçim bürosunda yapılan toplantıda konuşan AK Parti Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, Van'da AK Partli olmak ve siyaset yapmanın o kadar olmadığını belirterek, " Hedef haline getirilerek Van'da siyaset yapmaya çalışıyoruz. Çok zor şartlarda siyaset yapıyoruz. Ancak halk bizimle beraberdir. Bütün olumsuzluklara rağmen, bütün tehditlere rağmen, gün geçtikçe AK Parti'ye ve bize olan ilgi artıyor. Seçim bürolarımıza gelen insan sayıları katlanarak artıyor. Halk bizimle beraber olduğunu her fırsatta söylüyor. 2009'dan bugüne kadar sistematik bir şekilde bu bölgede baskı yapılıyor, bu bölgede her nekadar yüksek seçim kurulu görmezlikten gelse bile burada halkın iradesi üzerinde, seçmenin iradesi üzerinde çok büyük bir baskı var. Burada gerçek bir demokrasinin olması için yüksek seçim kurulunun biran önce harekete geçmesi lazım. Halkın hür iradesinin sandığa özgürce yansıması için Van'ı çok iyi kontrol etmesi gerekir. Bütün baskı ve tehditlere rağmen, hatta zaman zaman arkadaşlarımızın, bizlerin maruz kaldığı şiddete rağmen Van'da AK Parti'nin oyları yükselmektedir. 2009'da Van'da AK Partinin oy oranı yüzde 35'tir, 2011'de oy oranımız yüzde 40'tır, 2014 yılında yerel yönetimlerde oy oranımız yüzde 41'e çıkmıştır. Yine 2014 yılında Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy oranımız yüzde 43 oranına çıkmıştır. Dolayısıyla halkımız bu baskıyı çok iyi anlamakta ve bu baskıya, tehdide, bu şiddete meydan okumaktadır. Biz halkımız ile kucaklaşmaya devam edeceğiz. Halkımız partimize liderimize, Başbakanımıza ve siz çok değerli büyüklerimize bağlıdır. Van halkı buraya yapılan yatırımları asla unutmamış ve bu seçimlerde yapılan yanlışlara sandıkta tek tek cevap verecektir, bundan kimsenin endişesi olmasın" şeklinde konuştu.

"HDP'ye yapılan saldırıyı lanetliyorum"

AK Partililere hitap eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Van'a olan özlemini dile getirerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını getirdiğini söyledi. Arınç, "20 gün sonra yapılacak olan seçimde Van'da en hayırlı sunucu alacağımıza inanıyoruz. Van Türkiye'nin göz bebeğidir. Dünyanın dikkatle takip ettiği bir ilimizdir. Mersin ve Adana illerinde HDP'ye yönelik bir saldırı düzenlenmiş ve bu saldırıda birkaç kişi yaralanmıştır. Yapılan bu saldırı bir provokasyondur. Çünkü aynı gün saat 17.00'da o illerde HDP Genel Başkanının konuşma ve miting yapacağı biliniyordu. Yapılacak miting öncesinde birileri, kötü insanlar, yanlış iş yapanlar ahlaksız insanlar bir provokasyon yapmışlardır. Tahrik etsinler, millet birbirine girsin, ülkede kaos meydana gelsin istemişlerdir. Samimiyetle şunu söylemek isterim, Adana ve Mersin'de HDP'ye yapılan saldırıyı lanetliyorum. HDP gayri meşru, illegal bir partidir. Yolu, yöntemi, düşüncesi, her şeyi yanlış olabilir ama biz onunla mücadele ediyoruz. HDP bizim düşmanımız değil, o bizim rakibimizdir. Her ne kadar onlar bizi düşman gibi görseler de biz onları düşman gibi göremiyoruz, onların bizim siyasette rakiplerimizdir" dedi.

"HDP Van'ı kendisine hedef seçmiş"

HDP'nin Van'ı kendisine hedef seçtiğini söyleyen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, "Erkekçe mücadele ederiz, fikirlerimizi söyleriz, işimizi yaparız ve sonra döner millete deriz ki ey millet ben AK Partiyim, 12 yıldan beridir iktidardayım. Bu millet için şunları, şunları yaptım millet bundan memnun oldu ve bana yüzde 50 oy verdi. Şimdi bu seçimde de bana destek olursan, bana oy verirsen sana yapacaklarımı tek tek söylüyorum. Seçim oy pusulası maşallah 1 metreyi buluyor. 20'den fazla parti seçime giriyor. Onları da dinle, onlara da bak gönlün hangisine oy vermek istiyorsa onu ver. AK Parti Van'da hiç ezilmedi. Allah'ın izni ile bütün olumsuz şartlara rağmen Van'da biz milletvekili çıkardık. Belediye başkanları çıkardık. Yüzde 40'lardan aşağıya inmeyen oy oranları aldık. Ama şimdi HDP Van'ı kendisine hedef seçmiş Van'da ki insanlarının gönlünü alarak oy istemiyor. Korkutarak oy istemeye çalışıyor. Ne kadar tehdit, ne kadar korku o kadar oy. Millet kime oy vereceğini bilir. Alın hesabınızı yapın 30 Büyükşehir'in 18'i bizde, 47 il belediyesi bizde, 470 yetmiş ilçe bizde,1200 belde bizde. 12 yıl başbakanlığımızı yapan şimdi Cumhurbaşkanlığını yapan Partimizin kurucusu 13 yılda 9 seçim başarısını kazanmış bir büyük parti olarak karşınızdadır' dedi.

'CHP Yüzde 28'i Anca Bulur'

Konuşmasında Türkiye'de şuanda üç tane ortada gezen ve barajı aşacaklarını söyleyen parti olduğunun belirten Arınç, "Bu partilere bir bakalım, HDP İktidara gelme ümidiyle geliyor ama tek başına iktidar olamaz. Bunu iddia ediyor mu? Hayır, söylediği tek şey ben yüzde 10'nun kıyısındayım. HDP barajı aşsa ne olacak aşmasa ne olacak. Bunun yanında MHP'de yüzde 15'i aşarsam. Benim için yeterlidir diyor. Tamam, yüzde 17'di oldun ne olacak? Peki, CHP ne diyor? Yüzde 30, 35 hedef koymuş ama şuanda yüzde 28'i bulsa öpsün de başına koysun. Peki, üç tane parti iktidara gelme hayali bile taşımıyorlarsa tek başımıza iktidara gelmeyi düşünmüyorsa peki bu ahbap çavuş ilişkili üç tane parti ne yapacak. Niye bu kadar AK Partiye düşmanlık ediyorlar, niçin AK Partiye bu kadar hakaret ediyorlar, AK Partilileri ve vatandaşı korkutup tehdit ediyorlar. Bunları neden yapıyorlar koalisyon kurmak için. . Yani üç ahbap çavuş, CHP, MHP ve HDP birlikte koalisyon kuracakmış, AK Parti'yi hükümetten uzaklaştıracakmış. AK Parti gitsin de memleket yansın, bunların derdi bu bundan başka istekleri yok. Bu kadar ucuz değil bu iş, geleceksen tek başına gel iktidar ol. Şimdi boşuna gayret gösteriyorlar, herkese bana oy vereceksin diye tehdit etmenin, adam dövmenin, adayları vazgeçirmenin, teşkilatlar üzerinde baskı kurmanın, onları düşman ilan etmenin siyasette yeri yoktur. Bu yapılanlar zorbalıktır, bunlar eşkıyalıktır, bunlar silahlı terör örgütünün bir başka çeşidi olmaktır. Ne demek yani İnsanların iradelerine ipotek koymak, ben bütün Van'a ilan ediyorum, AK Partiye oy vermeye mecbur değilsiniz. Vicdanınıza danışın, yapılanlara bakın, yapacaklarımıza bakın, bu partinin ve İktidarın vatandaşın inancı, iradesi, ahlakı, ailesi, çocuklarının üzerinde ne gibi hizmetler yaptığına bakın. 20 gün sonra hiç tasalanmayın, hiç aklınıza bir şey getirmeyin. Allah'ın izniyle yeniden iktidarız. Vicdanınız AK Parti diyorsa oy vereceğiniz yer AK Partidir. Eğer bu ülkenin geleceğini düşünmezseniz, sadece baskı ile oy arttırmaya kalkarsanız eskiler derdi ki; küfür devam eder ama zulüm devam etmez. Bir ülkeyi yönetmek için zalimler ayakta kalamaz, ama bir ülke eğer inanç farklılığı bile olsa adalet ile yönetilirse o ülkede rejimlerde kalıcı olur. Biz yolumuza devam ediyoruz hiç endişeniz olmasın. Geleceğimizi parlak tutmak için AK Parti bir gelecektir" şeklinde konuştu.

"Van'ın İslam'a olan bağlılığını yok etmek istiyorlar"

Birilerinin Van'ı hedef aldığına dikkat çeken Arınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Van'ın İslam'a olan, imana olan, tarihe olan bağlılığını yok etmek istiyorlar. Başka hesapların içindeler. Burada da başarılı olurlarsa, dünyaya başka türlü mesaj verecekler. Buna izin vermeyelim. Oylarımıza sahip çıkalım. Hükümet olarak, seçim sürecini en iyi şekilde korumak kollamak istiyoruz. En iyi tedbirleri aldık ama herkes daha cesur olacak, daha inançlı olacak. Sandığa gitmeyen, oy kullanmayan hiçbir insanımız kalmayacak." Konuşmalarının ardından vatandaşların sıkıntılarını dinleyen Arınç, daha sonra Erciş ilçesine gitti.

Öte yandan Erciş ilçeside ki çalışmalarından sonra Van’a dönen Arınç, akşam saatlerinde bir restaurantta düzenlenen yemekte kanaat önderleri ile yemekte bir araya geldi. Arınç, burada kanaat önderleri ile görüştükten sonra Ankara’ya döndü.

Editör: Wan Haber