Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği "Buldumcuk Ailesi"ni 2 ay içerisinde yaklaşık 3 bin kişi izledi.
Oyunlarını ücretsiz olarak sahneleyen Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun komedi türündeki oyun, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda izleyici karşısına çıkıyor.
Eserin yönetmeni Mehmet Avcı, "Buldumcuk Ailesi"nin beklediklerinin üzerinde bir ilgi gördüğünü, ocak ve şubat aylarında da dolu dizgin oyunu sahnelemeye devam edeceklerini ifade etti.
Yazar Eli Saghi'nin tanınmış yapıtının, Nisa Serezli'nin çevirmenliğinde sahneye taşınan oyunun konusu şöyle:
"Evlendikten sonra eşiyle baba ocağında yaşamaya başlayan Muhittin, ev işlerinden sıyrılmak için hamile kalmaya çalışan karısıyla sürekli tartışmaktadır. Mine'nin hamile olduğunu söylemesi aileyi alt üst eder, ne var ki bir süre sonra hamilelik yer değiştirir. Kayınvalidesinin hamile olduğu anlaşılır ve gelinin yalanı ortaya çıkar. İşler tam bu noktadan sonra içinden çıkılmaz bir hal alır."
"Buldumcuk Ailesi"ni izlemek isteyen Adanalıların, Doğal Park içerisinde bulunan Çukurova Belediyesi'nin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden davetiyelerini alabileceğini söyleyen tiyatro ekibinin Genel Sanat Yönetmen Yardımcısı Serdar Esmek, "Çukurova Belediyesi olarak Adanalıya ücretsiz bir şekilde kültür ve sanat hizmeti vermenin onurunu yaşıyoruz. Oyunumuzu merak eden yada izlemek isteyen sanatseverleri bir kahkaha tufanı bekliyor. Bilet ve davetiyeleri müdürlüğümüzden temin edebilirler" dedi.
(ADN-Y)

09.01.2013 15:33:51 TSI

Editör: Wan Haber