HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, HDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Beştaş Danış, Kürtçe yayımlanan Azadiya Welat gazetesinin dağıtıcısı Kadri Buldu'nun öldürülmesiyle ilgili olarak Kadri Buldu'nun eşi Şemsa ve yakınlarıyla birlikte TBMM HDP Grup salonunda basın toplantısı düzenledi.

''ÖCALAN'LA GÖRÜŞMEK İÇİN RESMİ TALEPTE BULUNDUK''
Burada gazetecilerin 'Çözüm sürecine ilişkin hükümetten randevu talebiniz olacak mı?' sorusuna HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Biz hükümetten randevu istemedik. Sadece İmralı adasında sayın Abdullah Öcalan ile görüşme yapmak için 1 saat önce resmi talepte bulunduk ve Adalet Bakanlığı'na ilettik.

BARIŞIN ANAHTARI ÖCALAN'IN ELİNDE''
Hükümetle yaklaşık 15-20 gündür bir diyalog kopukluğu var. Karşılıklı yaşanan bir polemikten kaynaklı beklide. Hükümetin partimizi, genel başkanımızı hedef gösteren açıklamalarından sonra böyle bir polemik yaşandı ve diyalog sürecinde bir tıkınma oldu. Henüz hükümet ile bir görüşme talebimiz yok, adayla görüşme talebimiz var. İmralı adasının anahtarı hükümetin elinde olabilir, ama barışın anahtarı sayın Abdullah Öcalan'ın elindedir. Dolayısıyla Abdullah Öcalan ile görüşmenin çok elzem olduğunu bir daha ifade ediyoruz" dedi.


''KAYGIMIZ PROVOKASYON''
Kaygılarının olduğunu belirten Buldan, "Kaygımız şundandır. Süreç zamana yayıldıkça provokasyona açık bir zemin oluşuyor. Biran önce sayın Öcalan ile bir görüşmenin yapılması ve sürecin ilerlemesi yönünde bir sinyalin alınması bizim için önemlidir. Tabi ki hükümetle diyalog kurulması önemlidir. Umut ediyoruz ve diliyoruz ki hükümette bu konuda gerekli açıklamaları yapar sayın Öcalan ile görüşmeye gitmeden önce en azından hükümetle de bir görüşme gerçekleşir. Bu konuda sinyalinde biz hükümetten gelmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Editör: Wan Haber