Muş'un Bulanık Belediyesi, ilçe merkezinde trafik akışını rahatlatmak ve köy dolmuşlarının gelişi güzel park etme sorununu ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir minibüs garajı daha kuruyor.
Geçtiğimiz yıl Zafer Mahallesi'nde 3 bin metrekare üzerinde yapılan minibüs garajıyla ilçe trafiğini büyük ölçüde rahatlatan belediye, trafik sorununu kökten çözmek için Aslanpaşa Caddesi üzerinde minibüslerin park edebileceği yeni bir garaj daha yaptırıyor. Köy minibüslerinin tek alanda toplanması nedeniyle kazançlarına olumsuz yönde yansıyan esnafların belediyeye yaptığı talep üzerine bulundukları alana yakın bir yerde 3 bin metrekarelik yeni bir ota parkı daha yapıldı. Etrafına duvar örülerek bekçi kulübesi ve çevre düzenlenmesinin eksiksiz bir şekilde yapıldığı minibüs garajına yaklaşık 50 araç park edebilecek.
Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ziya Akkaya, ilçe merkezinde trafik akışını rahatlatmak ve vatandaşların daha sağlıklı bir şekilde alış veriş yapma olanağını sağlamak amacıyla çarşı merkezine yakın alanda yeni bir oto parkı yaptırdıklarını belirtti. Akkaya "Geçtiğimiz yıl yaptırdığımız minibüs garajıyla yaşanan trafik sıkıntılarını büyük ölçüde çözüme kavuşturduk. Ancak ilçemize bağlı olan köy ve belde minibüslerinin farklı noktalarda bu güne kadar yolcu taşımacılığı yaptığı ve esnafların kazançlarını köyden gelen müşterilerden sağladığı için bütün minibüslerin tek bir alanda toplanması işlerini aksattı. Hem esnafların bu konuda yaşadıkları sıkıntıları bize aktarması hem de yapılan garajın minibüslere yetersiz geldiği nedeniyle yeni bir garaj yapma kararı aldık. Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan yeni oto garajımız şimdiden halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.
(GK-MET-Y)

10.12.2012 14:19:44 TSI

Editör: Wan Haber