Muş'un Bulanık ilçesinde 2 günden beri etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle ilçeleye bağlı 62 köy yolu ulaşıma kapanırken, ilçedeki okullar 1 gün tatil edildi.
İlçede etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Muş-Bulanık karayolu arasındaki Kazana yokuşunda fırtına ve kar yağışı sebebiyle kapalı olduğunu belirten Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez , açılan yolların kar ve tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığını söyledi. Karla mücadele ekiplerinin dünden beri köy yollarını açma çalışmalarına başladığını ifade eden Kaymakam Görükmez, "Şu anda 62 köy ulaşıma kapalı durumda. MuşBulanık karayolu Kazana yokuşu da fırtına ve tipi nedeniyle şuanda kapalı. Ekiplerimiz dünden beri yol açma çalışmalarına başladı. Özellikle yüksek bölgelerde fırtına etkili olması sebebiyle ulaşıma açılan yollar kısa sürede tekrar kapanıyor. Bu nedenle ekiplerimiz zor koşullarda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşımızın bu konuda biraz sabırlı olmalarını istiyoruz. Kar yağışının durması halinde kısa sürede ulaşıma kapalı durumda bulunan tüm köylerimizin yolunu açacağız" dedi.
İlçedeki ilk ve orta derecedeki okulların yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildiğini belirten Görükmez, kar yağışının devam etmesi halinde bu sürenin uzatılabileceğini söyledi.
(GK-MET-Y)

08.01.2013 11:49:01 TSI

Editör: Wan Haber