Muş'un Bulanık İlçe Kaymakamlığı tarafından, ilçedeki yüzlerce öğrenciye giyim yardımı yapıldı.
Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçe merkezinin çeşitli okullarında tespiti yapılan 653 ihtiyaç sahibi öğrenciye bot ve giyim yardımı yapıldı. Süleyman Paşa ilköğretim Okulu, İmam Hatip Orta okulu ve Gazi ilköğretim Okulu'ndaki yardım dağıtımına katılan Bulanık İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez, zor şartlar altında eğitime devam eden öğrenciler bulunduğunu belirterek, yardımlara imkanlar doğrultusunda devam edeceklerini söyledi. Öğrencilere okumayla ilgili tavsiyelerde de bulunan Görükmez, "Derslerinizi ihmal etmeyin. Hayat öyle basit bir şey değil. Bulanık'ta kalırsanız sizin için bir şey değişmez. Çok zor şey değil. Ailenizde okumamış insanlar olabilir. Sizin daha çok çalışmanız lazım. Biz sizden sadece öğrencilik bekliyoruz. Öğretmenlerinizin dediklerini dinleyeceksiniz. Hepinizin üniversiteye gitmesi lazım" dedi.
Kaymakam Görükmez, ilçede kız çocuklarının okumasının zor olduğunu vurgulayarak, "Buradaki kızların çoğu okumuyor. Liseye giden birkaç kişi de geri geldi. Kız çocukların çoğu küçük yaşta evlendiriliyor. Devlettin desteği ve bu tür yardımlarla inşallah kızlar okurlar" diye konuştu.
Yapılan giyim yardımı dağıtım törenine okul müdürleri ve öğretmenler de katılırken, öğrenciler Bulanık İlçe Kaymakamlığı yetkililerine teşekkür ettiler.
(GK-MET-Y)

05.01.2013 14:35:24 TSI

Editör: Wan Haber