Hollanda Başkonsolosluğu tarafından desteklenen Büyük Umutlar Küçük Umutlar Projesi (BUKAP) sosyal etkinliklerle devam ediyor.
1 aralık 2012 tarihinde başlayan BUKAP Projesi çerçevesinde kurs öğrencileri Balıkesir il merkezindeki tarihi ve turistik yerleri gezdi. Kuvayi Milliye Müzesi, Zağnos Paşa Camii, Alacamescit Camii ve Değirmen Boğazı mesire alanlarını ziyaret eden öğrenciler şehir ile ilgili bilgiler aldı. Proje kapsamında ders veren öğretim elemanı Doktor Seda Şahin, gezi süresince öğrencilere rehberlik yaparak, ziyaret edilen yerleri tanıttı. Doktor Şahin, özellikle Kuva-yi Milliye Müzesi ve Alaca Mescit'in Balıkesir'in tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu, Kuvayi Milliye hareketinin tohumlarının buralarda atıldığını anlattı.
Proje kapsamında mesleki eğitimlerin yanında, kültürel etkinliklerle de öğrencilerin sosyalleşmelerini sağlamayı ve çevre farkındalığı oluşturmayı hedeflediklerini belirten Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Kamile Gülüm, her ay en az bir sosyal etkinlik gerçekleştirildiğini ifade etti.
(BD-YU)

22.01.2013 18:03:59 TSI

Editör: Wan Haber