Erciş Belediyesi tarafından yapılan bir törenle Bûka Baranê Kadın Atölyesi’nin açılışı gerçekleştirildi. Yeşilova Mahallesi'nde yapılan açılışa HDP ve DBP Erciş ilçe yöneticileri, Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan, Belediye Eş Başkan Yardımcısı Gülderen Varlı, belediye meclis üyeleri ve GABB Yerel Yönetimler Kadın Akademisi katılımcılarının yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Açılışta konuşan Erciş Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Gülderen Varlı, projelerini kadınların talepleri üzerine gerçekleştirdiklerini belirtti. Kadını doğasıyla buluşturmaya çalıştıklarını kaydeden Varlı, "Yapılacak bütün projelerimiz kadınlarımızın adına yapılacaktır. Kadın, her ne kadar eril zihniyet tarafınca yok edilmek isteniyorsa da aslında toplumun yarısıdır. Bu anlamda kadını toplumda, yönetimde ve ekonomide güçlü kılmak istiyoruz. Bunun da farklı yollar deneyerek kadını kendi doğasıyla buluşturmakla mümkün olabileceğinin bilincindeyiz. Bûka Baranê Kadın Atölyesi de bu çalışmalarımızdan bir tanesidir. Böylesi çalışmalarımız devam edecektir'' dedi.

Erciş Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanlarından Ayşe Çiftçi ise, buradaki amaçlarının sadece ekonomik eksenli olmadığını, kadını özüne döndürmek istediklerini ve belediyenin kadınlar için gerçekleştirdiği projelere değindi.

Erciş Belediyesi Eş Başkanı Abdurrahman Çağan da, kadının üretimde ve yaşamda hak ettiği değeri bulması için böylesi çalışmaları desteklemeye devam edeceklerini söyleyerek, atölyenin tüm kadınlara hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan atölyeye geçen kadınlar, burada bez bebekleri inceledi. Açılış, Ronahi Kültür Merkezi Erbane Grubu’nun dinletisi eşliğinde halaylarla sona erdi.

Editör: Wan Haber