Ünlü boksör Muhammed Ali, doğduğu Kentucky eyaletinin Louisville kentinde Özgürlük Salonu'nda kılınacak cenaze namazı ve yarın düzenlenecek anma ve uğurlama töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.

OBAMA KATILMAYACAK

Uzun süredir parkinson rahatsızlığı bulunan ve septik şok sebebiyle hayatını kaybeden ünlü boksörün cenazesine on binlerce kişi katılacak. Anma ve uğurlama töreninde ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda lider yer alacak. Dünyanın birçok ülkesinden de katılım olması bekleniyor. ABD Başkanı Barack Obama ise kızının aynı gün mezuniyet töreni olması nedeniyle törene katılmayacak.

UÇAKLARDA YER KALMADI

Törene katılım yüksekliği nedeniyle ABD içinden Louisville'e giden uçaklarda bilet fiyatları bin dolara kadar çıktı. Fiyatların bu kadar artmasına rağmen efsane boksörü uğurlamak isteyen ABD'liler uçaklarda yer bulamıyor. Louisville'deki otellerde de boş oda yok.

Muhammed Ali'nin   yakın arkadaşı  Abdülmalik  Mücahit’in  arşivinde bulunan  bu karede, efsane  boksör namazını  eda ediyor.

3-612.jpg

ŞAMPİYON TAŞIYACAK

Törende Muhammed Ali'nin tabutunu, eski ağır sıklet boks şampiyonu Lennox Lewis, efsane boksörün hayatını anlatan “Ali” filminde başrol oynayan aktör Will Smith, eski antrenman arkadaşı Jimmy Ellis ile kardeşi Jerry Ellis, kuzenleri John Grady ile Jan Wadell, yeğeni Ali, eski kayın biraderi Komawi Ali ve aile dostu John Ramsey taşıyacak.

CENAZE NAMAZI ÖZGÜRLÜK SALONU'NDA

Muhammed Ali'nin cenaze namazı ise bugün doğup büyüdüğü Louisville kentindeki “Freedom Hall/Özgürlük Salonu”nda kılınacak. Ali'nin ailesi, İslam toplumunun ileri gelenleri, vali ve şehrin belediye başkanının cenaze için tüm hazırlıkları tamamladı.

Cenaze namazı kentteki camilerin kapasitesinin yetersiz olması nedeniyle Muhammed Ali'nin 1961 yılında Willi Besmanoff'a karşı Louisville'de en son oynadığı ve kazandığı tarihi maça ev sahipliği yapan 18 bin kapasiteli salonda kılınacak. ABD'deki Müslüman toplumunun liderlerinden İmam Zaid Şakir'in kıldıracağı cenaze namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan da saf tutacak.

Editör: Wan Haber