BURSA - Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD), üyelerinin uluslararası ticaretteki etkisini arttırmaya yönelik yeni bir çalışma için kolları sıvadı. BUGİAD, Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi için Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı(BEBKA) ile protokol imzaladı.

İmza töreninde konuşan BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er, şunları dile getirdi: "BUGİAD üyelerinin dünya pazarında daha aktif olması için yaptığı önemli çalışmalardan biri Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi olacak. Üyelerimizin ihracatına ve uluslararası ticarette daha fazla yer almalarını sağlayacak eğitimle bilgi seviyesinin, istihdamın ve kar oranlarının artmasını, maliyetlerin de düşmesini hedefliyoruz. Bu projede de gördüğümüz gibi iş dünyasına verdiği destekler için BEBKA'ya teşekkürlerimiz iletiyoruz."

BEBKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Sait Cülfik ise yapılacak eğitimlerin sonunda işadamlarının dünya ticaretinde yaşadığı sıkıntılarının çözülmesini ümit ettiklerini belirtti. Cülfik, BEBKA olarak sanayinin gelişimine katkı yapacak projelere destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

BUGİAD Dış Ticaretten Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüsnü Çayhan ise şunları ifade etti: "Komisyon olarak üyelerimizin gelişimi için attığımız önemli adımlardan biri de Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimi. Toplam dokuz kalemden oluşacak eğitimde dış ticaret mevzuatları ve uygulamaları, devlet destekleri, pazar araştırmaları gibi konular yer alacak. Eğitimin duyurusunu yakın zamanda yapacağız." CİHAN

Editör: Wan Haber