Macaristan Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan resmi izinle gerçekleştirilen gösteriye 50’nin üzerinde otomobiliyle katılan bu ülkede yaşayan Türk vatandaşları, Macar polis araçları eskortuyla gerçekleştirilen şehirde uzun bir tur attı.

Türk ve Macar bayraklarının yanı sıra Başbakan Erdoğan’ın posterleriyle donatılan araçların güvenli bir şekilde geçiş yapması için Macar polisi tarafından güzergah alanı trafiğe tamamen kapatıldı. Bu sırada yol kenarında meraklı gözlerle konvoyu izleyen Macar vatandaşları Türk konvoyuna destek verirken, yüzlerce Macar ise Türk konvoyunun fotoğraflarını ve videolarını çekti.

Margaret ve Aslanlı Köprü'den geçen Türk konvoyu ünlü Andrassy Caddesi'ni takip ederek Kahramanlar Meydanı’na ulaştı. Yaklaşık 100 Türk vatandaşının yer aldığı destek gösterisi meydanda son buldu.

Gösteriyi düzenleyen Mehmet İnceoğlu ve Abdullah Göktaş tarafından yapılan basın açıklamasında, Başbakan Erdoğan’ın yanında olduklarını, demokrasiyle gelen AK Parti’nin yine seçimle gidebileceğini söyledi.

İnceoğlu, "Edilen bedduaların Allah katında kime gideceğini bildiklerini, Başbakan’ın arkasında olduklarını" belirtti. İnceoğlu sözlerini "Dik dur eğilme, Türkiye seninle" diyerek bitirdi.

Macaristan Türk-Macar Ticaret Odası Genel Sekreteri Fadıl Başar İHA’ya yaptığı açıklamada, 17 Aralık’ta AK Parti’ye yapılan darbe girişiminin iç ve dış kaynaklı sermaye tarafından yapıldığını, kendilerinin bu darbeye başkaldırı için bu gösteriyi düzenlediklerini söyledi.

Macaristan’da 30 yıldan bu yana yaşayan Türk vatandaşı İsmail Koçkaya ise, Sayın Başbakan’a destek ve Türkiye’ye yapılan hain saldırı nedeniyle bu gösteriyi düzenlediklerini, sonuna kadar Erdoğan’a destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Gösteriye katılan işadamı Mehmet Kayalı ise, bugüne kadar Türkiye’ye böyle bir başbakan gelmediğini, Erdoğan için burada olduklarını ve her zaman olacaklarını kaydetti.

Gösteriye katılan Türk vatandaşları daha sonra sessiz bir şekilde Kahramanlar Meydanı’ndan dağılırken, Macaristan Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri, hiç kimseye rahatsızlık vermeden demokratik bir gösteri düzenledikleri için Türk vatandaşlarına teşekkür etti.

Editör: Wan Haber