Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Buda Geçer Yahu" adlı tiyatro oyunu, Aydınlı tiyatro severlerle buluşuyor.
Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen komedi türü 2 perdelik "Buda Geçer Yahu" adlı tiyatro oyunu, 05 Şubat 2012 Salı ve 06 Şubat 2012 Çarşamba günleri Aydın Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayın Sahnesi'nde bu kez Aydınlılar için sahnelenecek.
OYUNUN KONUSU
İşgal yıllarının İstanbul' unda hiç beklemediği bir şekilde işgal orduları kumandanı Amiral Colthart'ın yaveri olmak zorunda kalan Yüzbaşı Süha. Çıkardıkları mizah dergisinde Amiral' in kafasını balkabağı olarak çizdikleri için gazeteleri kapatılan Süha'nın kardeşi Kemal ve onun arkadaşı Falih. Süha Milli Mücadele'nin, Kemal ve Falih de gazetelerinin derdindeyken Amiral' in yeğeninin aniden İstanbul' a gelişi. Kesişen planlar, karışan durumlar. Anadolu yanarken İstanbul' da bir şeyler yapmanın çabası içinde bir avuç insan. "Bu Da Geçer Ya Hu" işgal acısı çeken İstanbul' un, her ne pahasına olursa olsun mücadele eden insanlarının gülümseten bir öyküsü.
(MB-İK)

30.01.2013 09:57:27 TSI

Editör: Wan Haber