Burdur'un Bucak İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği hizmetleri çerçevesinde, iç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi, kamu düzeninin en üst düzeyde korunması ve devamının sağlanması amacı ile kahvehanelerde halk sohbetleri düzenliyor.
Bucak Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı ve 4 polis memuru, Mehmet Akif Mahallesi'nde bir kıraathanede vatandaşlarla bir araya gelerek,slayt sunumu ile hırsızlık olayları ve telefon dolandırıcılığı olaylarında dikkatli olunması gerektiğini anlattılar.
Toplantıda polis ve güvenlik güçlerinin vatandaşlardan hiçbir zaman para talebinin bulunmayacağı belirtilirken, para bozdurmak isteyenlere karşı sahte para olaylarına dikkat edilmesi vurgulanırken, ikamet ve iş yerlerinde meydana gelebilecek hırsızlık olaylarına karşı alınabilecek önlemler ifade edildi. Araç kullanırken uyulması gereken kurallar,trafik cezaları, emniyet kemerinin can kurtardığı, motosiklet kullanırken kaskın faydaları, çarpışma anında kafatasının korunması gibi bilgilerin de anlatıldığı toplantıda ayrıca 2012 yılında ilçede meydana gelen trafik kazaları hakkında bilgiler aktarıldı.
Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların şüphelendikleri her durumu 155 no'lu polis imdat telefonu arayarak bilgi verilmesinin bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlattı.
(MA-SK-Y)

31.01.2013 12:20:18 TSI

Editör: Wan Haber