Buca Belediyesi Çevre Müdürlüğü, ilçedeki ilk ve orta dereceli okullarda çevre eğitimine başladı.
İki yıldan bu yana Buca'da bitkisel atık yağları toplayan Bakanlık lisanslı Kolza ve Ezici&Deha Biodizel atık yağ toplama şirketleri aracılığı ile 2011 yılında 10 bin 359 litre, 2012 yılında ise 18 bin 992 litre atık yağ toplandı. Bu firmalar ile yapılan protokoller uyarınca bir yandan atık yağ toplanırken, diğer yandan okullarda eğitim çalışmaları başlatıldı.
Genç beyinlerde çevre bilinci oluşturmanın amaçlandığı projede her Cuma günü Buca'nın farklı bir okulunda düzenlenen seminerlerde çocuklara çevre bilinci, atık yağlar, atık piller ve geri dönüşüm ile ilgili eğitim veriliyor.
Çevre Uzmanları ve gönüllü öğretmenlerin sunumlarıyla gerçekleştirilen eğitim semineri bu hafta Çakabey Ortaokulu'nda yapıldı. Gönüllü öğretmen Hülya Gürcü'nün anlatımını yaptığı seminere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Belgesel gösterimleri, slayt gösterimi ve sözlü anlatımlarla yapılan seminerde öğrenciler merak ettiklerini sordu.
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, kullanım süreci dolan ilaçların imha edilmesi projesinin Buca'da devam ettiğini anımsattı. Ülke genelinde örnek olan bu projede önemli bir başarının sağlandığını belirten Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı şunları söyledi: "Katı atıkların geri dönüşümü konusunda attığımız adımla sokakta çöp toplayanları sigortalı bir çalışan haline getirip projeye bir farklılık getirdik. Sıvı atıkların toplanması projesi de başarı ile yürüyor. Bu proje çerçevesinde okullarımızda bir eğitim proğramı başlatıldı. Halkımızın bu çalışmalara daha çok destek vermesi içen bu eğitimlerin yararı büyük olacak. Bu çalışma ile ayrıca okullar arası rekabet sonucu dönem sonunda en fazla ambalaj atığı biriktiren okullara ödüller vereceğiz."
(EA-ERG-Y)

23.01.2013 10:09:55 TSI

Editör: Wan Haber