Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Vika M. Khumalo, bu yüzyılın Afrika kıtasının yüzyılı olacağını söyledi.
Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Vika M. Khumalo ve DEİK Türk-Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın BTSO'yu ziyaret etti. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Güney Afrika ve Bursa'da birçok iş imkanı olduğunu anlatarak, "Biz bunları buluşturmak durumundayız. Güney Afrika'nın iş potansiyeli çok geniş olasına rağmen aramızdaki dış ticaret hacminin bu boyutta olmadığı bizi üzüyor. Şu anda BTSO'ya bağlı 60 firma Güney Afrika ile dış ticaret ilişkileri var. İkili görüşme ve çalışmalar ile Güney Afrika ile ticaret hacmini artırmak istiyoruz" dedi.
BTSO Başkanvekili Ali Hazır ise, büyükelçinin ziyaretini çok önemsediklerini ifade etti. Güney Afrika Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Vika M. Khumalo, Afrika kıtasında 1 milyardan fazla insanın yaşadığını ifade ederek, "Yani yükselen bir değerden bahsediyoruz. Bu yüzyılın aslında Afrika yüzyılı olduğunu düşünüyoruz. Büyüme rakamları açısından da ekonomik büyümenin artığını görüyoruz. Ekonomik büyüme yaşanan Euro ve krizi ve küresel finans krizine rağmen devam eden bir büyüme var" şeklinde konuştu.
Güney Afrika ile Türkiye arasındaki ilişkilerin olumlu yönde ilerlediğini ifade eden Büyükelçisi Vika M. Khumalo, "Bu konuda şu rakamdan bahsetmek istiyorum. 397 milyar dolar bu alana ayırdığımız bir pay. Ülke olarak bu parayı 2013 ve 2030 yılları arasında altyapı geliştirilmesi ve ortaklıklar kurulması amacıyla böyle bir para ayrıldı"
Ziyaretin sonunda Parseker, Büyükelçi Khumalo'a İznik çinisi hediye etti.
(YS)

19.02.2013 19:12:42 TSI

Editör: Wan Haber