Kampanya kapsamında Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan stanta vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Stant önünde toplanan vatandaşlar, burada kendilerine verilen formu doldurduktan sonra doktor nezaretinde kan bağışında bulunuyor. Kampanya hakkında bir açıklamada bulunan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Van Şube Başkanı Sinan Atmaca, kanın insan hayatındaki önemini vurguladı. Van’ın çevresi ile birlikte 1,5 milyon nüfusa sahip bir kent haline geldiğini ve dolayısıyla hat safhada kan ihtiyacının olduğunu ifade eden Atmaca, “Ameliyat masalarında kan yetişmediği için ölen insanların sayısı araştırılacak olursa, istatistiksel olarak çok yüksek. Dolayısıyla kan toplama kampanyaları hayırlı hizmetlerden biridir. Bu kampanyayı özellikle bu konuda uzman olan kuruluş Kızılay’la yapmanın gururu içerisindeyiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Kızılay Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir ise, Kızılay olarak bölgesel hizmet verdiklerini belirterek, “Bu bölgesel hizmetimizin içinde Van’ın dışında 5 il daha var. 7-24 esasına göre çalışıyoruz. Vatandaşların bu ilgisinden memnunuz. İnşallah bundan sonra daha fazla kan toplarız ve ülkemizin kan ihtiyacına bir nebze olsun Van’dan da ses vermiş oluruz“ dedi.

 

“BU YIL KAN YILI OLACAK”
Bu tür kampanyaları sürekli düzenlediklerini dile getiren Özdemir, ancak sivil toplum örgütlerinin kendilerine destek vermesiyle kampanyanın daha farklı bir boyut aldığını söyledi. Özdemir, “Bu hafta önemli bir hafta. Peygamberimizin kutlu doğumuna denk gelmesi nedeniyle verilen bu kanların hayırlara vesile olacağını ümit ediyoruz. Vatandaşlarımızın desteği, gönüllülerimizin bize gelmesiyle öyle ümit ediyorum bu yıl kan yılı olacak” ifadeleri kullandı.


Toplanan kanların tek elde stoklanmasının söz konusu olmadığını da dile getiren Özdemir, “Otomasyon ve kurye sistemi ile çalışmaktayız. Bu nedenden dolayı verilen her kan mutlaka yerini bulacaktır. Ayrıca kanı kullanılan vatandaşlara da, mesaj yoluyla bu bildirilecektir. Bu konuda vatandaşlarımızın hiç bir kuşkusu olmasın. Tüm halkımızı bu anlamlı kampanyamıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


Vatandaşlar ise, kan vermenin hayat kurtardığını belirterek, herkesin bu kampanyaya katılması gerektiğini söylediler.

Editör: Wan Haber