Erzurum'un kurtuluşu bu yıl şenlik havasında kutlanacak. Bunun için dev bir organizasyon hazırlığı içine giren Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, şehrin düşman işgalini kutlama törenlerine katkı sağlamak amacıyla ata sporu ciriti, halkın istifadesine sunacak.
Başkanlığını Prof.Dr.Alparslan Ceylan'ın yaptığı Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkan Vekili Ayhan Buzlak, 12 Mart kurtuluş törenlerinin bu yıl daha renkli kutlanacağını ifade ederek, Federasyon olarak bir dizi program hazırlığı içinde olduklarını kaydetti. Amaçlarının Erzurum'un bu mutlu gününde coşkuyu üst seviyeye çıkarmak olduğuna işaret eden Buzlak, ''Unutulmaya yüz tutan ata sporu ciriti bir şekilde tabana yaymayı hedefliyoruz. Sadece bazı dönemlerde yapılan yarış organizasyonlarının dışında bir etkinlikle ciriti tanıtmayı amaçladık. Erzurum için büyük anlam ifade eden 12 Mart'ta bir şenlik de ciritte yaşatacağız. Bu sayede vatandaşlarımız cirit ile hem hasret gidermiş olacak hem de kurtuluş coşkusunu doyasıya yaşamış olacak'' diye konuştu.
Cirit sahasında gerçekleşecek olan Kurtuluş şenlikleri kapsamında atlı kızak ve atlı okçuluk yarışlarının da gerçekleşeceğini belirten Başkan Vekili Ayhan Buzlak, organizasyon için sponsor anlaşmalarına başladıklarını sözlerine ekledi.
(ERZ-AT-Y)

02.02.2013 16:55:59 TSI

Editör: Wan Haber