Bu Tarz Benim adlı moda yarışması ile ilgili skandalların ardı arkası kesilmiyor. Yeni haberler ise gündemde sansasyon yaratacak gibi görünüyor. İlk skandal, programın canlı olarak yayınlanacağı söylenmesine rağmen banttan yayınlanmasıydı. İkinci büyük skandal ise kanal yetkililerinden geldi.

 

Show TV'nin bu sezon en çok reyting alan programlarından biri olan Bu Tarz Benim adlı moda ve tarz yarışması tam bir hayal kırıklığına sebep oldu. Uzun zaman öncesinden canlı olarak yayınlanacağı duyurulan final bölümünün canlı değil de banttan yayınlanması, sadece SMS oylamasının bulunduğu kısmın canlı olarak yayınlanması Show Tv tarafından tam bir rezalet olarak değerlendirildi. Üstelik Jüri üyeleri de finalde bulunmuyordu.

 

Bu skandalın ardından Show Tv, Bu Tarz Benim yarışması ile ilgili tüm anlaşmaları tabiri caizse apar topar feshetti. Ardından Show Tv cephesinden şu açıklama yapıldı; "Türk Televizyonculuk tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir rezalete yol açarken, hem izleyicimizi hem kanalımızı mağdur etmiştir. Hukuksal olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız."

 

 

Kanal yetkililerinin bu açıklamalarının ardından tepkilere daha fazla dayanamayan yarışma yapımcısı Production House ise şu cevabı verdi; "Yapımımızda kesinlikle bir hata yapılmadı. Tertemiz bir program yaptık. Kesinlikle yayını ya da kanalı baltalamak gibi bir durumumuz olmadı. Bu şekildeki yarışmaların finalleri hep bu şekilde yapılır. Önce bant yayınlanır, sonucun açıklanacağı bölüm ise canlı verilir. Zaten kanaldan da bunun aksi bir talep gelmedi. Kanaldan kimse yanımızda yoktu. Biz de normal yayınımızı yaptık. Kanal bizden noterli ve canlı bir sonuç açıklanmasını talep etti biz de yaptık. Canlı olan bölümde jüri veya seyircinin olmaması önemli bir durum değil. Sonuç canlı yayında açıklandıktan sonra jürinin konuşacağı bir şey yoktu."


Durumun ilerde nasıl bir şekil alacağını ise hep birlikte bbekleyip göreceğiz.

Editör: Wan Haber