Hürriyet Mahallesi’nde 13 yıl önce içme suyu bulmak ve bahçenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla evlerinin önünde bulunan tarlaya sondaj vurarak 200 metreden su çıkaran Veli Muyan isimli vatandaş, borularda kaynak yaptıkları sırada suyun yandığını fark ettiklerini söyledi. Her yıl ilkbahar aylarında su kuyusunu temizlediğini ve suyun yanıp yanmadığı kontrol etmek için kibritle deneme yaptığını belirten Veli Muyan, “Suyun hala yandığını gördük. Daha önceki yıllarda suyu yakarken alevler 2-3 metre yükseliyordu. Bu yıl yaktığımızda alevler yaklaşık 8-10 metre yükseliyor. Her yıl gittikçe alev artıyor. Biz yaz aylarında bu suyu hem doğalgaz hem içme suyu olarak kullanıyoruz hem de bahçemizi suluyoruz" dedi.

SU SAATLERCE YANIYOR
Sudan ilk kez içtiğinde tadının tuhaf geldiğini ifade eden Muyan, “Buradan çıkan suyla yemek yapıyoruz. Her ihtiyacımızı karşılıyor. Bunun yanı sıra suyu tarlada ve bahçede kullanıyoruz” diye konuştu.


Suyun yandığını görünce şaşırdıklarını belirten Giyasettin Seçkiner isimli vatandaş ise, “Daha önce tarla sahibi suyun yandığını söylemişti, ben inanmamıştım ama şimdi gözümle görünce çok şaşırdım. Bu bölgede yanan sular olduğunu biliyoruz ancak bu kadar değil çünkü su saatlerce yanıyor, kimse tarafından söndürülmezse kesinlikle kendiliğinden sönmüyor” diye konuştu.

Editör: Wan Haber