Van'da, sadece akşam saatlerinde yanması gereken onlarca sokak lambasının günlerdir gündüz saatlerinde de açık bırakması çevre esnafın tepkisine neden oluyor.
Van-Erçiş karayolu Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü mevkiinde orta refüjdeki lambanın günlerdir açık bırakıldığı belirtildi. Günlerdir gündüz saatlerinde onlarca lambanın açık bırakılmasına tepki gösteren çevre esnafı, bunun büyük bir israf olduğu belirtililer. Yanan lambaların ücretinin halkın cebinden çıktığını belirtilen esnaflar, "Bu lambalar tam 4 gündür gece-gündüz yanıyor. Durumu VEDAŞ'a bildirdik 'İlgileneceğiz' dediler, ama günlerdir ne gelen var nede giden. Bu büyük bir israftır. Ayrıca yanan bu lambaların parası da yine biz vatandaşların cebinden çıkıyor" dediler.
Bölgede elektrik israfının çok olduğunu ve bundan da vatandaşların değil VEDAŞ'ın sorumlu olduğun ileri süren esnaf, "Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde kaçak elektrik var diyorlar. Kaçak elektrik adı altında halktan para alıyorlar. Aslında elektrik israfını vatandaşlar değil, VEDAŞ yapıyor. Çünkü burası gibi bir çok yerde sokak lambaları boşuna yanıyor. Tabi bunun faturası yine vatandaşlara çıkarılıyor. Yetkililerin duyarlı davranmalarını bekliyoruz "şeklinde konuştular.
VEDAŞ yetkilileri ise, ekip yetersizliği sıkıntısından dolayı çalışmalarını aksadığını, ancak yeni kurulan ekiplerle olaya derhal müdahale edeceklerini belirtiler.
(Yİ-MET-)

15.01.2013 16:48:19 TSI

Editör: Wan Haber