Garanti Bankası ve Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV), 2012 yılında 3 bin 500 kişiyi iş sahibi yaptı. Son yapılan eğitimlerde başarılı olan katılımcılara, sertifikaları dağıtıldı.
İş dünyasına atılacak girişimcilerin KOSGEB'den kredi kullanabilmesi için bir eğitim semineri düzenleyen TOSYÖV Gaziantep toplantısı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. TOSYÖV Gaziantep Destekleme Derneği Başkanı Necati Binici, KOSGEB'in "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" kapsamında verdiği seminerde iş dünyasına adım atmak isteyenlere yardımcı olunduğunu söyledi. Bu çerçevede; Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Konya, Malatya, Ordu ve Gaziantep'te 30'ar girişimciye KOSGEB'in ücretsiz eğitim verdiğini kaydetti.
TOSYÖV'un uzman eğitmenleri tarafından verilen 60 saatlik ders programı, sınıf içi eğitimlerinin yanı sıra, program kapsamında atölye çalışmalarına da yer verildi.
Eğitimlerde başarılı olanlara sertifika verdiklerini aktaran Binici, "Eğitimlerde hazırladıkları iş planlarıyla KOSGEB'e başvuran katılımcılar, onay almaları durumunda 27 bin liraya varan hibe ve 70 bin liraya varan faizsiz kredi imkanlarından faydalanabilecekler" dedi.
Ekonomik ve sosyal anlamda girişimciliğin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Binici, "Uygulamalı girişimcilik eğitimleri çerçevesinde 2010 ile 2012 yılları arasında 2 bin 622 girişimcilik eğitim programları ile 71 bin 684 girişimci adayı eğitildi. 3 bin 500 girişimci ise eğitimini tamamlayarak kendi işini kurdu. Girişimcilik destek programı ile girişimcilere 30 bin lira geri ödemesiz 70 bin lira da geri ödemeli olmak üzere toplam 100 bin liraya kadar destek veriliyor. Proje kapsamında kadınlara pozitif ayrımcılık yapılarak 10 bin lira daha fazla destek sağlanıyor" diye konuştu.
(HD-SO-Y)

14.01.2013 16:34:55 TSI

Editör: Wan Haber