Bursa'da hayata geçirilen "Toplum Destekli Polislik Etüt Merkezi" maddi durumu iyi olmayan çocukları suçtan koruyup geleceğe hazırlayacak.
Demirkapı Mahallesi'ne yapılan "Osmangazi Belediyesi Toplum Destekli Polislik Şükran Gönenç Eğitim Merkezi" törenle açıldı. Merkezin açılışına Bursa Valisi Şahabettin Harput'un yanı sıra İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, belediye başkanları, siyasiler ve öğrenciler katıldı. Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan toplum destekli polisler tarafından mahalleli çocuklara eğitimin verileceği ve çocukların suça bulaşmadan sahip çıkılacağı merkezde şu anda 100 öğrenci eğitim görüyor. 6, 7 ve 8. sınıf öğrenciler hafta sonları normal dershane statüsünde, hafta içi ise etütler şeklinde milli eğitimden gelen hocalardan ders alacak. Merkez vatandaş ve devlet iş birliği ile hayata geçirildi. Arsası hayırsever Şükran Gönenç tarafından bağışlanan merkezde ayrıca koordinasyon için toplum destekli polisler bulunacak.
POLİSİN SOĞUK YÜZÜ, ŞEFKAT YÜZÜ HALİNE GETİRİLDİ
Vali Şahabettin Harput, Bursa'da devlet millet kaynaşması ile polisin soğuk yüzünün bu çalışmalar ile şefkat yüzü haline getirildiğini belirterek, "Muhteşem bir işbirliği ile burada çok güzel bir hizmet açıldı. Çocuklar bizim geleceğimiz, hepimiz çocuklarımızın yanlışa bulaşmadan, başlarına bir sıkıntı gelmeden bilgili, inançlı, ayakları sağlam yere basan, kendisi ile ailesinin ve ülkesinin iftihar ettiği bir şekilde yetişmesini isteriz" dedi.
Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, Bursa Valiliği, Osmangazi Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Müftülüğü ile bu projeyi beraber yürüttüklerini söyleyerek, "Hali vakti yerinde olmayan, kurslara gidemeyen öğrencilere destek olmak için bu etüt merkezini açtık. Bu merkez öğrencilerin başarısının artmasına vesile olacak. Öğrencilerimizi tarih ve kültürümüz ile buluşturacak. Asıl gayemiz çocuklarımızın suça itilmelerini önlemek" diye konuştu.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, belediye olarak mahallerde tespit ettikleri meseleye çözmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Bu süreçte vatandaşlardan da başta okullar olmak üzere bazı talepler oluyor. Bugüne kadar 176 okulumuzun ihtiyacını giderdik. 40 tane ana okuluna destek verdik. 2 tane de anaokulu yaptık" dedi.
Bu merkezin yapımı için Emniyet Müdürlüğü'nden kendilerine talep geldiğini anlatan Mustafa Dündar, "Toplum destekli polislik çalışmasının bu binada birlikte yürütülmesi teklif edildi, biz de memnuniyetle kabul edip, bu binayı mahalleye kazandırdık" dedi.
(MŞ)

06.12.2012 17:53:50 TSI

Editör: Wan Haber