Edinilen bilgiye göre, olay, 1 Mart 2015 günü ilçenin Aşağı Sağmalı mahallesinde meydana geldi. A.Ö. (9) isimli çocuk, evinin önünde oynarken köpeğin ısırması sonucu yaralanıp hastaneye götürüldü. A.Ö., 6 Mart günü Özalp Devlet Hastanesi’ne, 9 Mart günü de İpekyolu Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne götürülüp aşıları yaptırıldı. Önceki gün akşam saatlerinde A.Ö., bulantı ve kusma şikayeti üzerine Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi’ne götürülerek tedavi altına alındı.


Olay sonrası mahalleye giden Özalp Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, mahallede yaptıkları kontrolde 1 Mart 2015 tarihinde çocuğu ısıran köpeğin olaydan 4 gün sonra öldüğünü tespit etmeleri üzerine, köpekten aldıkları numuneyi Elazığ Veteriner Kontrol Enstitüsü’ne gönderdi.

Elazığ’dan gelen numunelerin pozitif (kuduz+) olduğu bilgisi üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, dün mahalleye giderek çalışma başlattı. Ekipler, ilk önce mahalle girişine, “Bu köyde kuduz vakası olduğundan dolayı hayvan giriş çıkışı yasaktır” tabelasını astı. Köpeğin ısırdığı çocuğun evine gidip yakınları ile görüşen ekipler, daha sonra köy camisinden anons yaptırdı. “Köyde kuduz vakası olduğu ve köpeklerin aşılanacağı” söylendikten sonra ekipler, ev ev dolaşarak köpekleri aşıladı. Mahalle sakinleri, köpeklerin yetkililer tarafından toplatılmasını istedi.

Editör: Wan Haber