Bayrampaşa Belediyesi’nin 60 yaş ve üzeri gençleri bir çatı altında toplamak için geliştirdiği proje, Türkiye’ye örnek oldu. Proje kapsamında ihtiyarların hoşça vakit geçirecekleri lokal geçen yıl Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner tarafından tarafından hizmete sokuldu. İkinci Bahar Lokali'nde yaşlılar keyifli vakit geçirip, internet, satranç, domino gibi oyunları oynamanın dışında bir de kütüphaneden faydalanıyor. 

DÖRT GÜN İÇİNDE TAMAMLANDI
Bayrampaşa’da yaklaşık 15 bin emeklinin olduğunu ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, şöyle konuştu: “Özellikle 60 yaş ve üstü insanlarımızın evde sıkılmasınlar diye böyle bir lokal açmayı planladım. Sabah evden çıksınlar, lokalimize gelsinler, kitap okusunlar, onlara çay pasta hizmeti verelim, gerekiyorsa psikolojik destek alsınlar. Daha değişik konularda tarih, Türkiye coğrafyası gibi ya da güncel konularda seminer verelim diye düşündüm."

Bayrampaşa ilçesinde 15 bin emekli olduğunu anlatan Aydıner, şunları söyledi: "Bu insanlarımızı hemen bir yerde toplamalıyız diye düşündüm. Yerimizi bulduk ve 4 gün içerisinde boyadık, tadilatını yaptık, dayadık döşedik. Halkımıza sunduk, halkımız da ilgi gösterdi. Lokale vatandaşlarımız kartla girecekler. Kartın üzerinde kimlik bilgileri ve varsa bir hastalığı, kullandığı ilaçlar yazacak, kalp krizi gibi olağanüstü bir durumda doğru davranılması için. Lokale iki günde bir sağlık ocağımızdan doktorlarımız gidecek. Üyelerimizin tansiyonunu ölçecek, varsa şikayetleri dinleyecek. Eğitim-öğretiminden sağlığına kadar vatandaşlarımıza uygun bir ortam sağlamak istiyoruz. Tek üyelik şartımız var o da 60 yaş ve üzerinde olmak.” 

Türkiye’nin ilk ve tek 7 yıldızlı lokali olma özelliği taşıyan mekan, yaşlıların uğrak noktası haline geldi. Keyifli vakit geçiren yaşlılar, lokalde hoş sohbet imkanının yanı sıra internet keyfide yaşıyor.

Editör: Wan Haber