Görevleri nedeniyle günlük yaşamda sık sık vatandaş ve esnafla karşı karşıya gelen, hatta zaman zaman istenmeyen olaylarla gündeme gelmeye alışkın olan zabıtalar bu kez alkış aldı. "Seyyarname" isimli oyunla sahnede hünerlerini sergileyen zabıtalara Karşıyakalılar'dan tam not geldi. Oyunun sürpriz kahramanı ise, zabıtalarla birlikte sahne alan seyyar satıcı oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan zabıtalar tarafından kurulan Tiyatro Denge'nin, zabıtaların çalışmaları ile seyyar satıcılara karşı mücadelelerini konu alan "Seyyarname" isimli oyun Karşıyaka Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Karşıyaka Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin katkısıyla gerçekleştirilen gösterimin izleyenleri de, daha önce tiyatroya gitme imkanı bulamayan vatandaşlar oldu.
Özkan Ataklı'nın yazıp yönettiği oyunda seyyar satıcıya da rol verildi. Ege Zabıta Vakfı tarafından kurulan tiyatro gala gösterilerinden sonra ilk kez çıktıkları seyirci karşısında büyük alkış topladı. Zabıtaların günlük yaşamda ve ev hayatlarında yaşadıklarını mizahi bir dille sahneye aktaran oyunun önümüzdeki günlerde diğer ilçelerde de sahnelenecek. Kendisi de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde zabıta olan Tiyatro Denge'nin sorumlusu Zafer Güner, yola çıkış hikayelerini, "Meslek arkadaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz bir toplulukla yola çıktık. Hiç birimizin sahne deneyimi yoktu. Ancak yaşadıklarımızdan yola çıkarak hazırlanan oyunu oynamada zorluk çekmedik. Karşıyaka'da gördüğümüz ilgi bizi mutlu etti. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye anlattı.
(HK)

15.01.2013 11:52:22 TSI

Editör: Wan Haber