Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi, Korgun Sevgi Evleri Çocuk Esirgeme ve Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan kimsesiz çocuklar için şapka ve atkı örme kampanyası başlattı.
Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nde Belediye Başkanı İrfan Dinç'in eşi Zeynep Dinç öncülüğünde başlatılan kampanyaya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Çayır, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Boz, Kültür Müdürü Muharrem Ovacıklı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Levent Şentürk ve çok sayıda üye destek verdi.
Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi sorunlusu Zeynep Dinç, kendisinin öncülüğünde böyle bir çalışmanın başlatılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Öğretmenler ve kursiyerlerimizin organizasyonu ile çok güzel bir faaliyetin ilk adımını atmış bulunuyoruz. Birkaç sene evvel buna benzer bir faaliyet gerçekleştirmiştik ama bu çok daha güzel ve anlamlı oldu" dedi.
Örgü örmeyi bilmeyen kişilerin kendilerine maddi destek sağladığını ifade eden Dinç, "Sevgi Evleri ve Yetiştirme Yurtlarında kalan çocuklarımız bizler için çok önemli. Buradaki çocuklarımız bizlere emanet. Hepimiz onların ailesiyiz. Her an onların yanında olduğumuzu hissettirmemiz gerekiyor. Bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum."diye konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Levent Şentürk ise "Zeynep hanım bir çok etkinlikle çocukların yanında olduğunu gösteriyor. Belki bir kazak, bir şapka, bir atkı ama bu soğuk günlerde içimizi ısıttınız. Hepinize teşekkür ederim" dedi.
Konuşmaların ardından Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyeleri, çocuklar için kazak, eldiven ve atkı örmek için ilk ilmeklerini attılar. Burada örülecek kazak, eldiven ve atkılar Korgun Sevgi Evleri Çocuk Esirgeme ve Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan çocuklara verilecek.
(MT-BÖ)

21.12.2012 17:35:23 TSI

Editör: Wan Haber