Amasya'nın Hamamözü ilçesinde kaymakamlığın uyguladığı 'Veli Karnesi Projesi' kapsamında öğrencilerinin yanı sıra velilere de karne verildi.
Yaklaşık 5 ay önce göreve başladığı ilçede kısa adı 'HEKAP' olan Hamamözü Eğitim Kalkındırma Projesi'ni başlattıklarını belirten Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, öğretmen ve öğrencilerin proje kapsamında kendilerine verilen görev ve ödevleri çok iyi şekilde uygularken, velileri de eğitim halkasına dahil etmek için 'Veli Karnesi' uygulaması başlattıklarını söyledi.
Atatürk İlkokulu'nda veli ve öğrencilere karne dağıtan Güntepe, uygulamada velinin öğretmenle sürekli iletişim halinde olması, öğrenciyi temiz bir şekilde okula göndermesi, evde öğrenciye düzenli bir çalışma ortamı sağlaması ve okuldaki toplantılara katılma gibi çeşitli kriterler belirlediklerini dile getirdi.
Öğretmenlerin performanslarını da takip ettiklerini vurgulayan Kaymakam Güntepe, "750 velimize ve öğrencimize karne dağıttık. İyi performans gösteren velilerimiz var. Ama daha çok performans göstermesi gereken velilerimiz de var. Bu zaten projenin ilk aşaması. İkinci dönem takdir ve teşekkür belgesi de vereceğiz" dedi.
Çocuğunun okuldan geldikten sonra dersini yaptığını belirten öğrenci velisi Özcan Kalkar, " 'Baba ben ödevimi yaptım' diye bana iletiyor. Kontrol ediyorum. Haftada bir gün gelip öğretmeniyle de birlikte istişare yapıyoruz" diye konuştu.
Yıllar sonra karne sevinci yaşadığını anlatan ilkokul mezunu öğrenci velisi Emine Ay, çocukluk çağlarına geri döndüğünü ve çok heyecanlandığını ifade etti.
Sene başından beri yoğun şekilde ders çalıştıklarını anımsatan bir diğer öğrenci velisi Filiz Uludağ, "Karne uygulaması da emeğimizin karşılığı oldu. Uygulamayı başlatan Kaymakamımıza teşekkür ediyorum" diye konuşurken, Talha Uludağ ise annesiyle birlikte ders yapmasının başarısını artırdığını vurguladı.
Öğrencilere ve velilere kaymakam ile diğer görevlileri tarafından çikolata da ikram edildi.
(MÇ-SLH-Y)

25.01.2013 12:56:27 TSI

Editör: Wan Haber