Muğla'nın Fethiye ilçesindeki "Tecavüz odası" davasının görülmesine, Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Davanın tanığı ile sanığı olan ve 13 gün önce evlenen çift, el ele girdikleri duruşma salonundan yine el ele çıktı.
Duruşma salonuna el ele giren gelin Özge A.G. müşteki bölümünde, eşi Taşkın G. de sanık bölümünde bir kez daha mahkeme heyetinin karşısına çıktı. Gelinin avukatı Cemalettin Bacak ile damat ve yakınlarının avukatları Nuri Gökçöl de mahkemede hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet Savcısının sanık Taşkın G'nin tahliyesinin iptaline ilişkin itirazı reddetti. Olay tarihinde yapılan telefon konuşmaları ile ilgili GSM şirketlerine yazılan müzekkerelere henüz cevap gelmediği belirtildi.
Hakim karşısında ifade veren gelin Özge A.G'nin "Biz evlendik. Çok mutluyuz. Daha da mutlu olacağımıza inanıyoruz. Bu bizim kaderimiz" dedi.
Sanık damat Taşkın G'nin ise, "Eşimin sözlerine katılıyorum. Evlendik. Bu bizim alın yazımız, kaderimizde bunlarda varmış. Çok mutluyuz" şeklinde ifade verdi.
Sanık ve tanık avukatları, mahkeme heyetine sanık Taşkın G. ile eşi Özge A.G'nin evlilik ve düğün fotoğrafları, düğün CD'si ve gazete haberlerini sundu. Duruşma Jandarma Kriminal Dairesine yazılan müzekkere ile telefon şirketlerine yazılan GSM konuşmalarının beklenmesi nedeniyle ileri tarihe ertelendi. Duruşmadan el ele gülerek çıkan çift, çok mutlu olduklarını söyledi.
Adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özge A.G. "Biz düğün yaptık evlendik. Çok mutluyuz. Daha da mutlu olacağımıza inanıyoruz. Duruşmada evlendiğimizi, mutlu olduğumuzu kaderimizde bununda bulunduğunu söyledim" dedi.
Damat Taşkın G. de, "Evlendik çok mutluyuz. Evliliğimizin yolunda gittiğini beyan ettik. adalete güveniyoruz. 4 ay 15 gün hapis yattım. Bundan sonra bu mutluluğumuzun bozulmasını hiç istemiyoruz. Ailelerimizde kardeş gibi oldu" diye konuştu.
olay geçmişi

OLAYIN GEÇMİŞİ
Fethiye'de 6 ay önce 19 yaşındaki Özge A., nişanlısı Taşkın G'nin kendisini bir akrabasının evinde odaya kapattığını iddia ederek jandarmaya sığınmıştı. Olayla ilgili olarak kızın anne ve babası ile damat adayı, babası, ablası, eniştesi, halasının oğlu ve ağabeyi tutuklanmıştı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3 ay önceki ilk duruşmada ifadesini değiştiren Özge A.G., kız yanlış anlaşıldığını beyan ederek şikayetçi olmadığını belirtmişti. Ardından da cezaevindeki Taşkın G. ile nikah kıymıştı. Bu gelişmelerin ardından 4 ay 15 gün hapis yatan damat Taşkın G., tahliye edilmiş ve çift kısa bir süre düzenlenen düğün töreniyle evlenmişti.
(MB-YHY-Y)

31.01.2013 15:45:23 TSI

Editör: Wan Haber