Antalya'nın Alanya ilçesinde yeni Büyükşehir Yasası ile kapanacak olan Mahmutlar beldesinde, İlçe Yaptırma Platformu tarafından organize edilen imam eşliğinde 'İlçelik Duası' yapıldı.
Duaya çevre beldelerin ve siyasi partilerin başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş ellerindeki "Bu sevda bitmez, adım adım ilçeliğe yürüyoruz", "Mahmutlar sevdamız ilçe olana dek sürecek' yazılı afişlerle katıldı.
Mahmutlar İlçe Yaptırma Platformu tarafından organize edilen 'İlçelik Duası', Mahmutlar Belediye Caddesi'nde kurulan alanda yağmur nedeniyle belediye tarafından hazırlanan çadırların altında edildi. Duaya CHP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Çetin, Mahmutlar Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik, Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Kargıcak Belediye Başkanı Zihni Asiltürk de katıldı.

İLÇE OLMAMAK İÇİN BİR NEDEN YOK
İlçe Yaptırma Platformu Başkanı Sudi Çandır, yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte belde kalma şansını kaybeden Mahmutlar halkının ilçe olana kadar mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Bu bizim yasal hakkımız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz ve hakkımızı alacağız" dedi.

DUASIZ HİÇBİR ŞEY OLMAZ
Emekli İmam Mehmet Korkmaz da 'İlçelik Duası'nı okudu. Korkmaz'ın okuduğu dua şöyle: "26 bin nüfusu olan şu beldemizin bir an evvel ilçe olmasını nasip eyle ya Rab. Ve bir an evvel kaymakamımızın gelerek vazifesine başlamasını nasip eyle ya Rab. Biran evvel milli eğitim müdürlüğümüzün gelip okuyacak olan evlatlarımıza en güzel ilim tahsil etmeyi nasip eyle ya Rab. Bir an evvel ilçe emniyet müdürlüğünün ve müftülüğünün de gelmesini nasip eyle ya Rab." Etkinliğe katılanlar okunan duaya hep birlikte 'amin' diye karşılık verdi.
Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ise "Dünya dua üzerine kuruldu. Duasız hiçbir şey olmaz. Temennimiz dualarımızın kabul olmasıdır" diye konuştu.

YASA İNSANLARI MAĞDUR ETTİ
MHP Alanya İlçe Başkanı Cafer Uyar da, "Büyükşehir yasası denilen bölünme yasası ülkemiz insanlarını mağdur etmiştir. Ama Alanya'yı daha çok mağdur etmiştir" dedi.
Alanya'nın 16 beldesinin bir kanunla bir dakikada mahalleye çevrildiğini anlatan Uyar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Anadolu'da 5-6 ilçenin nüfusunu bir araya getirseniz bile Mahmutlar'ın 26 binlik nüfusuna ulaşamazken, bu kabul edilemez. Özellikle Alanya ve çevresindeki beldelerin bir sorunudur bu. Buna bakıldığında Alanya il, Mahmutlar ilçe olmalı. Buralar referandumla belde yapılmıştı ancak şu an referandum olmaksızın beldeler kapatılmaktadır"

İLÇE OLMAYI HAKETTİ
Kargıcak Belediye Başkanı Zihni Asiltürk de, Mahmutlar'ın ilçe olması için her türlü desteği verdiklerini belirterek şunları söyledi: "Sonuna kadar arkasındayız. Geçtiğimiz günlerde Mahmutların ilçe olmasına destek kararı aldık. Aslında Mahmutlar ilçe olmayı çoktan aştı ama biz yine buna desteğimizi esirgemeyeceğiz ve köye ya da mahalleye çevrilmesine müsaade etmeyeceğiz"
Kestel Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de, "Ben şahsi olarak bugüne kadar sürdürdüğüm politikaya devam ediyorum.Her zaman için tüzel kişiliklerin korunmasından yanayım. Bu platformu hazırlayan ve bugüne kadar getiren sivil toplum örgütleri, belediye ve Mahmutlar halkını takdir ediyorum. Biz de Kestel Belediyesi olarak bu mücadelenin sonuna kadar destekçisi olacağız" dedi.

BELDELERİN KAPANMASINA KARŞIYIZ
CHP Antalya İl Yönetim Kurulu'nun doğu ilçelerinden sorumlu başkan yardımcısı Mustafa Çetin ise şöyle konuştu: "Mahmutlar halkının ilçe olma arzusunu destekliyoruz. Beldelerimizin kapanmasına sonuna kadar karşıyız. Bu eyalet sisteminin yanlışlıklarını kamuoyunda anlatmaya çalıştık. Diliyorum Mahmutlar'ın stratejik önemi, nüfus özelliği, kentleşme dokusu çok iyi bir şekilde algılanır ve Mahmutlar'ın hak etmiş olduğu ilçe olma hakkı kendisine verilir."
Siyasilerin konuşmalarının ardından duaya katılan vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.
(AB-RY-SK-HO-Y)

30.01.2013 16:17:47 TSI

Editör: Wan Haber