Hatay'ın Erzin ilçesi E-91 Karayolu, narenciye hasat döneminde pazar yerini aratmıyor. Yol boyunca kurulan narenciye satış tezgahları uzun yol araç şoförleri ve yolcular tarafından ilgi görüyor.
Erzin Dörtyol ve çevresinde üretilen portakal, mandalina başta olmak üzere tüm narenciye çeşitleri, üreticiler tarafından yol kenarlarına kurulan satış tezgahlarında müşterilerin ve sürücülerini ilgisine sunuldu. Özellikle il dışından gelen vatandaşlar, araçlarıyla memleketlerine dönerlerken yol kenarlarında bulunan narenciye tezgahlarına uğrayarak portakal mandalina almaktan geri kalmıyor.
Narenciye üreticileri tarafından üretimi yapılan narenciye çeşitlerini yol kenarına kurduğu satış tezgahında satan Recep Kasap, narenciyenin kış aylarında yetişen ve her damak tadına uygun bir meyve olması nedeniyle tercih edildiğini belirterek "Özellikle il dışından gelen vatandaşlara araçlarıyla memleketlerine dönerlerken yol boyunca kurduğumuz stantlardan ürünlerimizi tadarak alma imkanı sunmaktayız, ürünleri hem değerlendirmeye çalışıyoruz hem de aile ekonomimize katkı sağlıyoruz" dedi.
Yolcular da narenciye ürünlerinin taze ve hesaplı olması dolayısıyla tercih ettiklerini belirttiler.
(NEC-AKL-Y)

15.12.2012 16:22:12 TSI

Editör: Wan Haber