Ülke genelinde Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilköğretim okullarının 5, 6, 7 ve 8. sınıflarına yönelik olarak gerçekleştirilen projeler, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarını kapsıyor. Van başta olmak üzere Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkari, Siirt, Şırnak ve Muş’tan toplam 70 proje sergilendi. Bir otelde düzenlenen serginin açılışına İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Cemil Tunç, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Van Araştırma ve Geliştirme (AR-GE) Koordinatörü Garip Kızılkaya, bölge itibariyle 2 bin 27 projenin başvurduğunu belirterek, yapılan değerlendirmeler neticesinde 196 projenin seçildiğini söyledi. 70 projenin sergilendiğini ifade eden Kızılkaya, “İki gün boyunca açık olacak olan sergimizin sonunda seçilen 7 projemiz Türkiye finaline gidecek. Sergimizin ilimiz ve bölgemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına ise, projelerin birbirinden güzel olduğunu belirterek, emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı.


İl Emniyet Müdürü Ümüt Yurdakul da, öğrencilerin büyük emeklerle güzel projelere imza attığını ifade ederek, yarışmalarda kendilerine başarılar diledi.

""

""

Editör: Wan Haber