Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Sabri Çakan, bel fıtığı rahatsızlığına rağmen yıllardır inşaat işçiliği yaparak çocuklarını okutmaya çalışıyor. Çocuklarının eğitimine büyük önem verdiğini belirten Çakan, “Ben zamanında okuyamadım, onlar okusun diye gece gündüz inşaatlarda çalışıyorum” dedi.

Sadece işçilik ile geçimini sağlamaya çalıştığını belirten Çakan, “Üniversitedeki çocuklarımın biri Kürdoloji, biri de İngilizce öğretmenliği okuyor. Her ikisi de üçüncü yılında ama maddi durumum kötü. Bazı günler iş var, bazı günler hiç iş yok. Üniversite öğrencilerinin masrafının ne kadar olduğunu herkes bilir. Bazen ekmek parası bulamıyorum” dedi.

“ONLAR OKUSUN DİYE ÖMRÜMÜ ADADIM”
Bel fıtığı rahatsızlığının bulunduğunu belirten Çakan, “Önümüz kış. Kışın da kalorifercilik yapıyorum ve damdaki karları atıyorum. O da ancak öğrencilerimin masraflarına yetiyor. Her bir üniversite öğrencime en az aylık 350 TL göndermek zorunda kalıyorum. İlköğretim öğrencilerini saymıyorum bile. Bazen çocuklarım mağdur olmasın diye evime ekmek almadığım oluyor. Onlar okusun diye ömrümü onlara adadım” dedi.

Zamanında istemesine rağmen ailesinin maddi durumu kötü olduğu için okuyamadığını belirten Çakan, “Ben yatılı ilköğretim okulunda okudum. İlköğretimden sonra eğitimime devam edemedim. Ben okuyamadım ama çocuklarımın okumasını istiyorum. Bence okumuş insandan asla zarar gelmez ama okumayan insandan zarar gelebilir” dedi.

""

Editör: Wan Haber